Αγαπημένα πατατάκια Pringles, σκέτη απόλαυση. Αλλά που να φανταστεί το φτωχό μυαλό μας πως μέσα σε ένα τέτοιο κουτάκι έχει θαφτεί άνθρωπος; Ίσως κάποιοι μετά από αυτό να μην τα ξανά προτιμήσουν.

Ο χημικός Fredric Baur, λοιπόν, μπορεί να ήταν εκείνος που εφηύρε την τεχνική για το τέλειο πατατάκι, ωστόσο, έμεινε στην ιστορία για το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος άνθρωπος που θάφτηκε σε συσκευασία του, και μάλιστα δηλώνοντας και επισήμως την παράξενη αυτή επιθυμία του και στη διαθήκη του.

Το 1966, ο Baur βρήκε έναν έξυπνο τρόπο για την Procter & Gamble να «στοιβάξει» πατατάκια ομοιόμορφα σε μία συσκευασία αντί να τα πετάξει μέσα σε ένα σακουλάκι. Ήταν τόσο περήφανος για το επίτευγμα, μάλιστα που ήθελε όχι μόνο να το πάρει μαζί του στον τάφο, αλλά να θαφτεί μέσα σε αυτό. Έτσι, όταν ο Baur πέθανε το 2008 τα παιδιά του έθαψαν την τέφρα του 89χρονου σε ένα από τα εμβληματικά του κουτιά.

«Όταν ο μπαμπάς μου έθεσε για πρώτη φορά την ιδέα της ταφής στη δεκαετία του 1980, γέλασα αρκετά» δήλωσε ο γιος του Larry Baur στο περιοδικό TIME. Αν και τα οικογενειακά αστεία πολλές φορές αφορούσαν στο συγκεκριμένο θέμα έκτοτε, κανείς δεν αμφισβήτησε την επιθυμία του πρεσβύτερου Baur. Έτσι, όταν έχασε τη μάχη με το Αλτσχάιμερ, ο Larry και τα αδέρφια του στο δρόμο προς την κηδεία πραγματοποίησαν μια στάση σε ένα κατάστημα τροφίμων προκειμένου να προμηθευτούν το «φέρετρο» του πατέρα τους. «Με τα αδέρφια μου συζητήσαμε για λίγο τι γεύση να χρησιμοποιήσουμε», εξηγεί ο Larry, «αλλά καταλήξαμε στο ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το αυθεντικό».

Έτσι, ένα μέρος της τέφρας του τοποθετήθηκε στο χαρακτηριστικό κουτί των Pringles, το οποίο τοποθετήθηκε στον τάφο του στο προάστιο Springfield Township μαζί με την υπόλοιπη τέφρα του.

#menoumespeedy