Μέσα στο μήνα, η Skoda κατασκεύασε τη «Νο. 100.000» μπαταρία έλξης υψηλής τάσης, ειδικά για plug-in υβριδικά μοντέλα. Οι μπαταρίες αυτές κατασκευάζονται σε μία νέα υπερσύγχρονη μονάδα, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Mladá Boleslav, περίπου 70 χιλιόμετρα από την Πράγα.

Για το νέο εργοστάσιο, έκτασης περίπου 2.000 τ.μ., η Skoda επένδυσε 25,3 εκατομμύρια ευρώ. Διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό για πλήρη έλεγχο των μπαταριών και διασφάλιση των υψηλότερων προδιαγραφών ασφάλειας και ποιότητας. Σε αυτό, η τσέχικη εταιρεία κατασκευάζει μπαταρίες υψηλής τάσης όχι μόνο για τα δικά της plug-in υβριδικά μοντέλα (συγκεκριμένα τα SUPERB iV και OCTAVIA iV), αλλά τις διαθέτει και στις άλλες μάρκες του γκρουπ.

Χρειάζονται περίπου δύο ώρες για την κατασκευή μιας μπαταρίας, χρονικό διάστημα στο οποίο αυτή περνά από 66 διαφορετικούς σταθμούς εργασίας. Μάλιστα κάθε 88 δευτερόλεπτα βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής μια μπαταρία για μοντέλα που βασίζονται στην MQB πλατφόρμα με plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης. Τέλος, κάθε βάρδια απασχολεί 58 εργαζόμενους οι οποίοι υποβοηθούνται από συνολικά 13 ρομπότ.

#menoumespeedy