Ραδιοφωνική συνέντευξη έδωσε σήμερα η Κατερίνα Βλαχάκη, MD ψυχίατρος συν/στρια διευθύντρια στην Ψυχιατρική κλινική Παπανικολάου, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, 102 fm, στην εκπομπή “Αίθουσα Σύνταξης” και στους Γιώργο Μητράκη και Μαρία Τσακίρη. 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η αξιέπαινη Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης από την Ψυχιατρική Ενηλίκων του Παπανικολάου, μία πρωτοβουλία στελεχών και εργαζομένων της Ψυχιατρικής Κλινικής Ενηλίκων του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα, η κ. Βλαχάκη ανέφερε χαρακτηριστικά: “Βρήκαμε τρόπους για να συνεισφέρουμε παραπάνω. Το προσωπικό πλέον αποτελείται από 4 ψυχολόγους, τρεις ειδικούς ψυχιάτρους και τρεις ειδικευόμενους που μας έχουν έρθει από το ψυχιατρείο. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να συνεισφέρουμε πέρα από το ενδονοσοκομειακό κομμάτι, γενικότερα στην κοινωνία. Και αποφασίσαμε από κοινού να ανοίξουμε μια γραμμή βοήθειας που θα απευθύνεται σε άτομα του Νομού Θεσσαλονίκης. Οι γραμμές αυτές είναι το 2313307551 και 2313307554 είναι δύο γραμμές που θα είναι ανοιχτές από τις 10:00 μέχρι τις 18:0. σε μέρες που εφημερεύει το Παπανικολάου και την επόμενη, όπου θα δέχονται τηλεφωνήματα απ’ όποιον χρειάζεται. Είτε έχει έρθει αυτός σε επαφή με δομές ψυχικής υγείας, και χρειάζεται κάτι να διευθετήσει ή να διακανονίσει, είτε για ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν έρθει ποτέ σε επαφή με τις δομές ψυχικής υγείας.”

Aκόμη, όπως επισήμανε, οι συνθήκες του lockdown επιβαρύνουν τους ανθρώπους, οι οποίοι αναζητούν αποσυμπίεση, όπως άλλωστε και οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας, που η καθημερινότητά τους είναι, πλέον, εξαιρετικά πιεστική.