Μεξικό – Κανκούν: Ένα υποθαλάσσιο θαύμα της τέχνης!

 

Αυτό το κρυμμένο συνονθύλευμα φύσης και τέχνης είναι περίτεχνα κρυμμένο ανάμεσα στα νησιά Κανκούν και Ίσλα Μουχέρες στην ακτή του Μεξικού.

 

Αρχικά γνωστό ως «MUSA» ή «Υποθαλάσσιο Μουσείο Τέχνης» , το υποβρύχιο μουσείο του Κανκούν υποδέχεται σχεδόν 750.000 τουρίστες ετησίως!

Ως πνευματικό τέκνο του Βρετανού γλύπτη Jason De Caires Taylor, το μουσείο φιλοξενεί την εγκατάσταση σχεδόν 500 γλυπτών κανονικού μεγέθους βυθισμένα κάτω από τη θάλασσα στις μαγευτικές ακτές των νησιών της Καραϊβικής. Εκτός του ότι αποτελεί έναν υπέροχο προορισμό διακοπών, το Κανκούν είναι επίσης περιοχή διατήρησης της παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς. Προωθεί τη θαλάσσια ποικιλομορφία μέσω των υποβρύχιων εγκαταστάσεων που λειτουργούν επίσης ως ένα εύφορο τοπίο για την χαμένη πανίδα της. Εάν τυχαίνει να είστε λάτρεις των δελεαστικών νερών του ωκεανού, ίσως να έχετε βρει το σωστό σημείο για τις επόμενες διακοπές σας! Το όνειρό σας να κολυμπήσετε σε αυτήν την εξωτική πανίδα ανάμεσα σε ενδιαφέροντα έργα τέχνης μόλις έγινε πραγματικότητα!

Το υποβρύχιο μουσείο του Κανκούν διατηρεί ένα ενδιαφέρον μείγμα αγαλμάτων που περιλαμβάνουν θέματα όπως η απληστία του κεφαλαίου και η απλοϊκή ολιστική ζωή της κοινότητας των ψαράδων. Θα βρείτε γλυπτά που ποικίλουν από απλά αντικείμενα, όπως ένα τραπέζι κουζίνας έως παγκοσμίου φήμης μορφές τέχνης. Άλλα γλυπτά όπως αυτό μιας ομάδας ανδρών, με τα κεφάλια τους θαμμένα στην άμμο, περνούν μέσω της τέχνης το μήνυμα της καπιταλιστικής εξουθένωσης.

Το «Silent Evolution» είναι ένα άλλο δημοφιλές γλυπτό που παρουσιάζει μια ομάδα περίπου 450 ειδωλίων ανθρώπινου μεγέθους που στέκονται μαζί, αντιπροσωπεύοντας μια όμορφη κοινωνία όπου όλοι ζουν αρμονικά. Ως τουρίστας του υποθαλάσσιου μουσείου του Κανκούν, θα βρεθείτε να περνάτε μέσα από αυτά τα δελεαστικά νερά που υφαίνουν τη δική σας υδάτινη μνήμη!

Το υποθαλάσσιο μουσείο του Κανκούν ή αλλιώς MUSA προσφέρει στους τουρίστες μια ποικιλία επιλογών για να εξερευνήσουν τη φυσική ομορφιά των κοραλλιογενών υφάλων και τη μαγευτική δεξιοτεχνία των βυθισμένων έργων τέχνης του. Υπάρχει η επιλογή των καταδύσεων ή απλά της κολύμβησης με αναπνευστήρα. Το μέσο βάθος του μουσείου είναι 8 μέτρα, οπότε θα πρέπει κάποιος να γνωρίζει κολύμπι ή και να έχει πιστοποιητικό γνώσης κατάδυσης πριν τολμήσει να βουτήξει στον ωκεανό! Για τους λιγότερο θαρραλέους υπάρχει η επιλογή της κρουαζιέρας με ειδικά διαμορφωμένα σκάφη με γυάλινο πάτωμα! Έτσι μπορεί κανείς να θαυμάσει τα υπέροχα υποθαλάσσια εκθέματα του μουσείου και να βγάλει όσες φωτογραφίες επιθυμεί χωρίς καν να βραχεί!

Αν έχετε βάλει το Μεξικό στην bucket list σας, ξεκινήστε τώρα μαθήματα κατάδυσης!! Το υποθαλάσσιο μουσείο του Κανκούν είναι μια εμπειρία που ΠΡΕΠΕΙ να την ζήσετε από κοντά!

 

#menoume_speedy