Μια ξεχωριστή υποθαλάσσια γέφυρα στην Ολλανδία (Video)

Όταν σκεφτόμαστε γέφυρες, το μυαλό μας πηγαίνει σε μια κατασκευή που δημιουργείται πάνω από το νερό, για να περνούν τα πλοία από κάτω και οι πεζοί ή τα αυτοκίνητα από πάνω. Ωστόσο, στην Ολλανδία κατασκεύασαν μια εντυπωσιακή γέφυρα κάτω από το νερό κι έτσι οι οδηγοί έχουν μια μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουν κάτω από το νερό για λίγα λεπτά.

 

Οι μηχανικοί και αρχιτέκτονες στην Ολλανδία πήραν στα χέρια τους την αποστολή να ενώσουν τη χώρα με το μεγαλύτερο τεχνητό νησί Flevopolder. Αρχικά σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μια συμβατή γέφυρα για σκάφη και αυτοκίνητα, αλλά στην πορεία προέκυψε το πρόβλημα ότι η κίνηση θα έπρεπε να είναι συνεχής και να μη διακόπτεται όταν περνούσαν πλοία κάτω από τη γέφυρα. Έτσι η κατασκευαστική ομάδα κατέληξε σε κάτι ξεχωριστό σαν ιδέα.

Το ιδιαίτερο έργο εφαρμοσμένης μηχανικής δόθηκε στην κυκλοφορία το 2002. Έχει μήκος 25 μέτρα, πλάτος 19 και βρίσκεται τρία μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Κάθε μέρα περνούν από την υποθαλάσσια γέφυρα περίπου 28.000 οχήματα. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς τα αυτοκίνητα δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουν να περάσουν τα πλοία.

 

Στις δύο πλευρές της γέφυρας, έχουν δημιουργηθεί πεζόδρομοι, για όσους θέλουν να την περάσουν με τα πόδια για να απολαύσουν την θέα του τοπίου.

 

Δείτε το βίντεο:

 

#menoume_speedy