Επανεξετάζουν το σχέδιο ελέγχων στις πύλες εισόδου

Speedynews.gr

Η ταχύτητα στην ενημέρωση


Πολιτική

Επανεξετάζουν το σχέδιο ελέγχων στις πύλες εισόδου

Η Εφημερίδα των Συντακτών


Καθημερινά είναι τα κρούσματα της νόσου COVID-19 που εντοπίζονται στις πύλες εισόδου της χώρας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα για να ενισχυθεί ο τουρισμός. 

Μάλιστα, οι μολύνσεις 24ωρου που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ ανήλθαν σε 50 την Πέμπτη, εκ των οποίων οι 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας, ενώ άλλες τρεις αφορούσαν ταξιδιώτες από το εξωτερικό που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει λίγες ώρες νωρίτερα, πως δεν αποτελεί απειλή ο εισαγόμενος τουρισμός, προσθέτοντας μάλιστα πως «ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτήν τη στιγμή, δεν είναι από το εξωτερικό. Είναι στο εσωτερικό».

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση πρόκειται να επανεξετάσει την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σε σχετική τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που θα γίνει σήμερα (Παρασκευή) στις 12:30 το μεσημέρι. 

Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις ώστε –όπως αναφέρει το Μαξίμου– να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στη διευρυμένη τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχει πλήθος κυβερνητικών στελεχών, όπως π.χ. ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κ.ά. Η παρουσίαση του σχεδίου και της κατανομής των δυνάμεων από όλα τα Σώματα, θα γίνει από τον υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.


Πηγή : EFSYN

Comment here