Παρεμβάσεις από την κυβέρνηση και την πρυτανεία του ΑΠΘ, ώστε να καταστεί εφικτή η διά ζώσης διδασκαλία των μαθημάτων του εξαμήνου, που ξεκινά με την ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου ζητούν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων, εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας.

Οι φοιτητές ζητούν να δοθεί έκτακτο κονδύλι στα πανεπιστήμια, ώστε να εξασφαλιστούν τακτικές απολυμάνσεις και για να διαμορφωθούν χώροι -αμφιθέατρα, αίθουσες που δε χρησιμοποιούνται, συνεδριακοί χώροι και περίπτερα της ΔΕΘ- προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τις διαλέξεις.

«Υπάρχει ανησυχία στους φοιτητές για το πώς θα ξεκινήσουν τα πανεπιστήμια, τι θα γίνει με την εξεταστική και πώς θα επιστρέψουμε στα αμφιθέατρα. Είναι απαραίτητο τα τμήματα να σπάσουν σε μικρότερα επομένως είναι επιτακτική ανάγκη άμεσα να δοθεί έκτακτο κονδύλι, να προσληφθεί μόνιμο καθηγητικό προσωπικό, προσωπικό για την καθαριότητα», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η φοιτήτρια Άντζελα Λάρδα, πρόεδρος του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης.

Το αίτημα για πιο τακτική διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κοροναϊό στους φοιτητές της Ιατρικής που ασκούνται στα νοσοκομεία έθεσε ο φοιτητής Γιώργος Μεταξάς, μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ. «Η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα διενεργώντας μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε φοιτητές  και υγειονομικούς, δίνοντας δωρεάν όλα τα ατομικά μέσα προστασίας, πυκνώνοντας τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων από και προς τα πανεπιστήμια», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την εξ αποστάσεως εξέταση, οι φοιτητές διεκδικούν «να δοθεί δωρεάν εξοπλισμός, σύνδεση στο δίκτυο σε όλους τους φοιτητές μετά από καταγραφή των διοικήσεων, πρόσβαση σε βιβλιοθήκες, διαμόρφωση και αξιοποίηση των νησίδων Η/Υ για τους φοιτητές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ