Η οικονομία της Θεσσαλονίκης θέλει κυβερνητική στήριξη για να ανακάμψει
«Η Θεσσαλονίκη έχει βιώσει μία τραγική κατάσταση με την πανδημία, η οικονομία της έχει δεχτεί ένα ακόμη πλήγμα με την ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης (ΔΕΘ) που έχει κοστίσει στην αγορά περί τα πενήντα (50) εκατ. ευρώ. Ο Εμπορικός Σύλλογος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχουν ζητήσει από την πολιτεία να παρέμβει για την οικονομία της Θεσσαλονίκης, είχαν διαφωνήσει με την προχειρότητα του click away και όλοι οι φορείς επισημαίνουν ότι η οικονομία δεν παίρνει μπρος έτσι εύκολα», σημείωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στην εκπομπή «Σήμερα», με τους δημοσιογράφους Δ. Οικονόμου και Μ. Αναστασοπούλου.
Ανέφερε δύο παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι τελικά η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη δε λαμβάνει υπόψη την επιστήμη. Τις δηλώσεις του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, κυρίου Εξαδάκτυλου, του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαϊωάννου, Δημάρχων και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις οποίες προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις των επιστημόνων και των αυτοδιοικητικών για τη λήψη μέτρων για τη Θεσσαλονίκη πριν από την 28η Οκτωβρίου και τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Όπως και τώρα, με το click away, με τις εκκλησίες, το άνοιξε-κλείσε στα σχολεία, το θέατρο του παραλόγου με το κυνήγι και το ψάρεμα.
«Από τη μία ο κύριος Μητσοτάκης μπορεί να κάνει, παράνομα, motocross με τη σύζυγό του στην Πάρνηθα αλλά, δεν μπορεί ένας πολίτης να πάει να ψαρέψει ή να κυνηγήσει μόνος του», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα προβλήματα του προγράμματος εμβολιασμού με αφορμή τη μη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στο Δήμο Κουφαλίων στη Θεσσαλονίκη.
«Ανακοινώθηκε ότι το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων, που είναι στην έδρα του Δήμου Χαλκηδόνας και εμβολιαστικό κέντρο, δε λειτουργεί γιατί δεν έχει εμβόλια, όπως δηλώθηκε σε συνεδρίαση του Δήμου (Οικονομική Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό σημαίνει ότι αν και έχει ανακοινωθεί περιορισμένος αριθμός εμβολιαστικών Κέντρων από την κυβέρνηση, τώρα δημιουργείται σοβαρότατο πρόβλημα για τους πολίτες μεγάλης ηλικίας, άνω των ογδόντα (80) χρονών, και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και άτομα χρόνια ασθενείς. Έτσι, ένα εμβολιαστικό κέντρο για 35.0000 πολίτες δεν λειτουργεί και τα άτομα μεγάλης ηλικίας είναι υποχρεωμένα να μετακινούνται χωρίς σχέδιο και χωρίς βοήθεια σε αποστάσεις άνω των είκοσι πέντε (35) χιλιομέτρων, γιατί αλλιώς δεν μπορούν να εμβολιαστούν».
Ο Σ.Φάμελλος σχολίασε τέλος δήλωση του κυρίου Οικονόμου ότι η Ελλάδα τα έχει πάει καλά στη διαχείριση της πανδημίας λέγοντας: «Ήταν μία τραγική περίοδος ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και δεν επιτρέπεται να λέτε ούτε εσείς ούτε η κυβέρνηση ότι τα πήγαμε καλά. Ούτε επιτρέπεται να λέγεται ότι τα πήγαμε καλά όταν έχουμε πάνω από πέντε χιλιάδες (5.000) θύματα και πιθανά πάνω από χίλια (1000) θύματα σε μία πόλη που για έξι με οκτώ εβδομάδες δεν είχε ελεύθερη κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)».