Eurokinissi

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για την πορεία της πανδημίας και τα νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβένρηση σχετικά με την μετακίνηση των πολιτών.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, το σημαντικό είναι να συμμετέχουμε στην εφαρμογή των μέτρων όποια και αν είναι αυτά. «Δεν υπάρχει μαγική λύση, παρά μόνο το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση του καθηγητή είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου στα μικρά μαγαζιά, εκεί όπου αποκλείεται να σημειωθεί συνωστισμός και με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις.

Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική κατάσταση εκτιμάται συνεχώς και με βάση αυτή λαμβάνονται αποφάσεις. Το σημαντικό είναι ότι σημειώνεται σταθερά μικρότερη θνητότητα σε σχέση με τον Νοέμβριο, καθώς οι ηλικίες άνω των 80 έχουν εμβολιαστεί.

Όπως είπε, τέλος Μαρτίου θα φτάσει στην Ελλάδα μια μεγάλη παρτίδα που αντιστοιχεί στο πρώτο τρίμηνο και πως ειδικά τον Απρίλιο, η δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθεί ραγδαία.

Διαβεβαίωσε πως το τρίτο κύμα πανδημίας που διανύουμε θα είναι το τελευταίο και πως το φετινό Πάσχα και ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με πέρσι.