Οι πρώτες παρασκευές μπύρας έγιναν από τους αρχαίους Αιγύπτιους. Και σίγουρα δεν ήταν σε γυάλινα μπουκάλια.

Η μπύρα άρχισε να εμφιαλώνεται τον 19ο αιώνα, τότε  κατάλαβαν οι ζυθοποιοί ότι το γυαλί θα κρατούσε φρέσκια τη μπύρα. Στην αρχή χρησιμοποίησαν διαυγές γυαλί, αλλά όταν παρέμεινε στον ήλιο άρχισε να μυρίζει άσχημα. Ο λόγος ήταν ότι το διαυγές γυαλί επέτρεπε στις UV ακτίνες του ήλιου να διεισδύσουν και να αλλάξουν  τη γεύση της μπύρας.

Η λύση ήταν να γίνουν καφέ τα μπουκάλια, ένα πιο σκούρο χρώμα που θα μπλοκάρει τις ακτίνες. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, λόγω της έλλειψης καφέ γυαλιού, τα πράσινα μπουκάλια έγιναν επίσης δημοφιλή.

Στις μέρες μας  εφαρμόζονται επιπλέον φίλτρα προστασίας στο γυαλί, από τις υπεριώδης ακτίνες του ήλιου, ώστε να διατηρεί η μπύρα τη γεύση της .