tsipras

Του Σπύρου Σιδέρη

Το πέρασμα του Πρωθυπουργού από την 85η ΔΕΘ, έγινε αντικείμενο συζήτησης και αντιπαράθεσης μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αφήνοντας ένα ερώτημα να πλανάται στον αέρα της πολιτικής σκηνής αν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μια ερώτηση που αναλύθηκε από πολιτικούς και δημοσιογράφους στο έπακρο, με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν, για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών.

Όσο περνάν όμως οι μέρες και πλησιάζει το επόμενο Σαββατοκύριακο τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα απευθυνθεί από το βήμα της ΔΕΘ.

Θα περίμενε κανείς ότι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα ήταν ενωμένοι ως μια γροθιά για να προετοιμαστούν για την σίγουρη επίθεση που θα δεχτεί ο Αλέξης Τσίπρας από τα συστημικά μέσα.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί αυτό και θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ώστε να είναι πιο προσεχτικοί στις δηλώσεις τους και στη δημόσια παρουσία τους.

Αυτοί είναι συνήθως ο αδύναμος κρίκος, ώστε να στοχοποιείται ο Αλέξης Τσίπρας και να αναγκάζεται να απολογείται για τοποθετήσεις και δηλώσεις τους.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την τελευταία συνέντευξη του όπου η δημοσιογράφος επέμενε να μάθει λεπτομέρειες για τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη. Ούτε καν έδωσε σημασία η συμπαθής δημοσιογράφος αλλά και οι περισσότεροι συνάδελφοι της σε όσα άλλα ενδιαφέροντα πολιτικά είπε ο Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Γνωρίζοντας την επικοινωνιακή πρακτική που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με καλοπληρωμένα μέσα ενημέρωσης, το επιτελείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα έπρεπε να είχε προετοιμάσει κατάλληλα τα στελέχη του κόμματος ώστε να είναι προσεχτικά στις δηλώσεις τους, ή στην τελική να βγάλουν τον «σκασμό» για ένα διάστημα.

Η κόντρα για τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς μεταξύ δυο συνεργατών στο Υπουργείο Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, Ξανθού και Πολάκη, θα είναι ένα από τα θέματα που θα ρωτηθεί ο Τσίπρας στην ΔΕΘ.

Όπως και το θέμα των συνεργασιών που έθεσε σήμερα ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης, λέγοντας ότι «ζητάμε και από τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης που έχουν αντιδεξιά κατεύθυνση και παράδοση, να αναζητήσουμε μαζί κλίμα σύγκλισης είτε με συμμετοχή σε μια κυβέρνηση προοδευτικής, δημοκρατικής συνεργασίας, είτε με στήριξη είτε και με ανοχή».

Ένας πολιτικός που έχει απασχολήσει αρνητικά την κοινή γνώμη κι έχει αναγκάσει τον Αλέξη Τσίπρα να απολογηθεί για τον Ευρωβουλευτή του, έβαλε στο τραπέζι την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, με μια ηττοπάθεια αλλά και διχαστικά, σε μια περίοδο όπου χρειάζεται το κόμμα άνοιγμα.

Ελπίζω ότι οι λίγες μέρες που έμειναν μέχρι την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη να μην γίνουν εφαλτήριο για να απομειωθεί ο πολιτικός λόγος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να μην βγάλουν οι σύντροφοι του τα ματάκια τους με τα χεράκια τους.