«H κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία συνηγορεί ότι έρχεται ένα πολύ δύσκολο Φθινόπωρο και ένας ακόμη πιο δύσκολος Xειμώνας. Η κρίση επιταχύνεται από τις αδυναμίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Όταν έχεις σύνταξη 600 ευρώ και το ρεύμα είναι στα 350 ευρώ. τι να πούμε; Υπάρχει πολύ μεγάλη αγωνία στον κόσμο. Πρέπει να δοθεί λύση στην ανεπάρκεια της κυβέρνησης. Οι δυσκολίες θα ωθήσουν τον πρωθυπουργό στις εκλογές», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» του Alert tv, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.
«Οι τιμές στο ρεύμα ανεβαίνουν από τον περασμένο Ιούλιο και η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις παρακολουθεί αμέτοχη. Τώρα κάνει κάτι πολιτικά ανέντιμο. Καταργεί τη ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά την περνά στην κατανάλωση ρεύματος. Οταν φωνάζαμε για τα υπερκέρδη των παρόχων, η κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα. Μετά αναγκάσθηκε να μιλήσει για φορολόγηση των υπερεοσόδων, φρόντισε όμως να μειώσει το εύρος της περιόδου ελέγχου και να αφαιρέσει κάποιες προσφορές. Ουσιαστικά έμειναν αλώβητοι οι μεγάλοι πάροχοι, που έχουν εκλεκτικές συγγένειες με τη ΝΔ και έχουν κερδίσει τεράστια ποσά από την κρίση», σημείωσε. Και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση, ως νεοφιλελεύθερη, δεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να παρέμβει αλλά αφήνει την αγορά να αυτορυθμιστεί. Με τις επιδοτήσεις τροφοδοτεί την κερδοσκοπία, αντί να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα και τον ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης».
Αναφερόμενος στο αμετάκλητο βούλευμα για τη Novartis, υπογράμμισε ότι όλη η επιχειρηματολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε σκευωρία για να σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους έπεσε στο κενό.
«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σκάνδαλο. Και είναι γνωστό σε όλους, μετά την συμφωνία συμβιβασμού της Νovartis με τις αμερικανικές αρχές, ότι γίνεται ρητή αναφορά σε χρηματισμό κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ελλάδα. Η διαμόρφωση της τιμής των φαρμάκων στην Ελλάδα που ήταν χώρα –οδηγός, απέφερε ασύλληπτα κέρδη στην Novartis. Kαι αυτά γίνονταν με υπουργικές αποφάσεις. Είναι μεγάλη υποκρισία να μιλάνε για σκάνδαλο συνταγογράφησης γιατρών. Υπονομεύουν την διαδικασία έρευνας του σκανδάλου», πρόσθεσε.
«Για αυτό το λόγο ζητήσαμε να κατατεθεί στη Βουλή το δικόγραφο της αγωγής του ελληνικού Δημοσίου κατά της Novartis για να δούμε τι έχει κάνει η κυβέρνηση με το θέμα αυτό. Έχουμε αργήσει καθώς υπάρχει γνωμοδότηση του ΝΣΚ από το 2020, για το τι πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα αυτό».