Δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Φιλιππίνων που μετέφερε 1,4 εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου ανατράπηκε και βυθίστηκε σήμερα Πέμπτη (25/7) ανοικτά της Μανίλας, ανακοίνωσαν οι αρχές που βρίσκονται αντιμέτωπες με άμεσο κίνδυνο για τεράστια οικολογική καταστροφή.
Το ναυάγιο, με έναν αγνοούμενο μέλος του πληρώματος έγινε περίπου επτά χιλιόμετρα από τη Λιμάι, απέναντι στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνωn, στον Κόλπο της Μανίλας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών των Φιλιππίνων, Χάιμε Μπαουτίστα, «μπορέσαμε να διασώσουμε τα 16 από τα 17 μέλη του πληρώματος, το ένα αγνοείται».
Οι ισχυροί άνεμοι και τα πελώρια κύματα δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων ενώ ήδη έχει εντοπιστεί πετρελαιοκηλίδα με τις αρχές να επισημαίνουν ότι λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών δεν μπορούν να στείλουν συνεργεία για να εκτιμήσουν την εικόνα της ρύπανσης από πετρέλαιο, πολύ περισσότερο να προχωρήσουν στις πρώτες ενέργειες για τον περιορισμό της ρύπανσης.
ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ