Tο Dog’s Voice που διαχειρίζεται τη φιλοξενία πυρόπληκτων ζώων στο Γαλάτσι, αναγκάστηκε να τοποθετηθεί δημόσια για τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν την υπόθεση υιοθεσίας ενός πυρόπληκτου σκύλου από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.
Σύμφωνα με την ανάρτησή του σωματείου, ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων στο Γαλάτσι στις 13 Αυγούστου, όπως και άλλοι εκπρόσωποι κομμάτων που έδειξαν ενδιαφέρον για τις ανάγκες της δομής. Το Dog’s Voice τόνισε τη σημασία της φιλοξενίας ζώων που δεν έχουν κηδεμόνες, καθώς αυτά τα ζώα δεν μπορούν να επανενταχθούν στις καμένες περιοχές για λόγους υγείας και ασφάλειας.
Στη συνέχεια, ο οργανισμός τόνισε ότι καμία υιοθεσία δεν πραγματοποιείται στη δομή χωρίς να έχει προηγηθεί εξακρίβωση των κηδεμόνων και έλεγχος του περιβάλλοντος στο οποίο θα ζήσει το ζώο. Η διαδικασία αυτή απαιτεί χρόνο και ευθύνη, κάτι που ο κ. Κασσελάκης αποδέχθηκε.
Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, το συγκεκριμένο ζώο για το οποίο ενδιαφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τελικά κηδεμόνα που δεν είχε καταχωρηθεί σωστά στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς. Ο κ. Κασσελάκης ενημερώθηκε σχετικά και ζήτησε να φιλοξενήσει κάποιο άλλο ζώο που έχει ανάγκη, μια διαδικασία που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορήθηκε από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον κ.Ρωμανό για fake υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Dog’s Voice:
«Μετά από τεράστια κούραση και αγωνία των τελευταίων ημερών αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα δημοσιεύματα που αφορούν στην υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου από τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Stefanos Kasselakis.
Την Τρίτη 13/8 ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων του Οργανισμού στο Γαλάτσι, ξεναγήθηκε όπως και όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των κομμάτων που επίσης μας επισκέφθηκαν, και μας ρώτησε τι είδους βοήθεια χρειαζόμαστε. Του απαντήσαμε πως η πιο σημαντική βοήθεια είναι η φιλοξενία ζώων που δεν έχουν κηδεμόνες καθώς εμείς σαν Οργάνωση δεν επανεντάσσουμε ζώα ως αδέσποτα στις καμμένες περιοχές πρώτον γιατί είναι βλαπτικό για την υγεία τους, δεύτερον γιατί συνήθως δεν ξέρουμε που ζούσαν ακριβώς, αν και ποιος τα φρόντιζε ως αδέσποτα και τρίτον γιατί έχουν μια ευκαιρία να αλλάξουν ζωή και είμαστε εδώ να τους τη δώσουμε.
Μετά από αυτή τη συζήτηση ο κ. Κασσελάκης ζήτησε στην υπεύθυνη του Οργανισμού να φιλοξενήσει ένα σκύλο και η ίδια του έδειξε τον χώρο όπου είχαμε σκύλους με microchip καταχωρισμένα σε Δήμους τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι επιβεβαιωμένα αδέσποτα. Πράγματι, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να γνωρίσει ένα σκύλο ο οποίος έφερε ηλεκτρονική σήμανση σε Δήμο και ο οποίος του δόθηκε από τον θετικό μας εκπαιδευτή για μια μικρή βόλτα στον χώρο ενώ του απαντήθηκαν και ερωτήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά και τις συνθήκες διάσωσης του. Μας ρώτησε και για τη διαδικασία της υιοθεσίας των ζώων της δομής και του απαντήσαμε πως δεν πραγματοποιείται καμία υιοθεσία στη δομή καθώς η διαδικασία εξακρίβωσης κηδεμόνων απαιτεί χρόνο και ευθύνη από μέρους μας.
Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον αρμόδιο Δήμο, όπως κάνουμε για όλους όσους ενδιαφέρονται, και είπαμε στον κ. Κασσελάκη ότι θα τον ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες για τη διαδικασία φιλοξενίας και ότι το ζώο θα μείνει στη δομή και στην ευθύνη μας μέχρι τότε καθώς πρέπει να τηρηθεί μια διαδικασία που αφορά σε έλεγχο περιβάλλοντος και εξακρίβωση των συνθηκών διαβίωσης του ζώου πριν τη διάσωση του. Συμφώνησε, ανταλλάξαμε στοιχεία επικοινωνίας και λίγο αργότερα έφυγε.
Το συγκεκριμένο ζώο για το οποίο ενδιαφέρθηκε ο κ. Κασσελάκης είχε τελικά κηδεμόνα ο οποίος δεν είχε περαστεί ως ιδιοκτήτης στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς. Τον ενημερώσαμε και μας ζήτησε να φιλοξενήσει κάποιο άλλο που έχει ανάγκη, διαδικασία η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.»