Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα

Άργησε, αλλά μπήκε και η ΝΔ για τα καλά στο χορό της εσωστρέφειας. Έτσι, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ήρθε η σειρά του κυβερνώντος κόμματος να βρεθεί αντιμέτωπο με τα εσωτερικό του προβλήματα.

Η ερώτηση των «11» και η διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την κοινοβουλευτική ομάδα είναι μάλλον οι πρώτες δημόσιες πράξεις – μετά από εκείνες τις παρεμβάσεις των Καραμανλή και Σαμαρά – ενός «πολέμου» που βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι μόνο στην αρχή του.

Η απορία ωστόσο είναι γιατί χειρίστηκε έτσι την υπόθεση Σαλμά το Μαξίμου, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ανεξαρτήτως των λοιπών θεμάτων με τον Σαλμά, ο βουλευτής εξ Αιτωλοακαρνανίας κατήγγειλε μία ιστορία στο υπουργείο Πολιτισμού για δεκάδες διαγωνισμούς, που έδιναν τα κυλικεία σε γνωστή «γρήγορη» αλυσίδα, που φημίζεται για τα… σάντουιτς της.

Και ενώ την ίδια χρονική στιγμή, το πανελλήνιο συγκλονίζεται από τα χαλιά και τις πολυτέλειες της πιο ανίκανης υπουργού Τουρισμού τα τελευταία χρόνια, επιλέγονται διαμετρικά αντίθετοι και λανθασμένοι χειρισμοί: Η Κεφαλογιάννη που έπρεπε να πάρει πόδι, μένει στο υπουργείο και ο Σαλμάς, οι καταγγελίες του οποίου έπρεπε να διερευνηθούν (ξανά και ξανά), διαγράφεται!

Αν αυτό δεν δείχνει εκνευρισμό, έλλειψη ψυχραιμίας και κακή εκτίμηση των πραγμάτων, πιθανόν και απουσία σοβαρών συμβούλων στο Μαξίμου, τι σημαίνει;

Ή νομίζουν στο πρωθυπουργικό επιτελείο ότι με τη διαγραφή Σαλμά θα φοβηθούν στελέχη μπαρουτοκαπνισμένα, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γιώργος Βλάχος, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης και άλλοι;

Η μάχη της… Άρτας

Αυτό που γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γραφτεί σε βιβλίο. Το οποίο να διδάσκεται στις σχολές των πολιτικών επιστημών για το πώς μπορεί να διαλυθεί από μόνο του και σε χρόνο dt, που λένε, ένα κόμμα το οποίο κυβερνούσε μόλις πριν πέντε χρόνια και ήταν μέχρι πριν δεκαπέντε μήνες αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα με ποσοστό 31,5%.

Η μανία με την οποία διεξάγεται η σύγκρουση θυμίζει κανονικό εμφύλιο. Αν αφεθούν λίγο θα παίζουν καρεκλιές στις συνεδριάσεις.

Κι αν ήταν σοβαρά πολιτικά θέματα αυτά για τα οποία τσακώνονται, χαλάλι.

Αλλά να πλακώνονται για την… Άρτα, λες και φτιάχνουν κάνα γεφύρι και δεν μπορούν να το στεριώσουν, είναι μάλλον προσβολή για την ίδια την Αριστερά και τον κόσμο της.

Επέλεξε ο Κασσελάκης να πάει στην Άρτα, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την πρόταση μομφής στην κεντρική επιτροπή. Προφανώς για να την «πει» στην Όλγα Γεροβασίλη – σαν παιδική συμπεριφορά μοιάζει αυτό.

Και η Γεροβασίλη αντί να αδιαφορήσει, έκανε… ανάρτηση, στην οποία έλεγε ότι… κακώς πήγε ο Κασσελάκης στην πόλη της. Λες και η ίδια είναι… συνοριοφύλακας!

Θα ήθελα να ξέρω, άλλη δουλειά σοβαρή δεν έχουν;

Η γελοία εξυπνάδα του Σπίρτζη πρόδωσε το πώς βγαίνουν οι αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ  

Ρώτησα να μάθω τι εξυπνάδα ήταν αυτή που είπε πάλι ο Σπίρτζης στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες Κασσελάκη.

Και μου είπαν ότι αφού ο Σπίρτζης γλίτωσε τη διαγραφή, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την επιτροπή δεοντολογίας, στην οποία όχι μόνο δεν πήγε ποτέ αλλά την πρόσβαλε κιόλας με κάθε τρόπο, εμφανίζεται τώρα θιασώτης της… κανοναρχίας και της διαφάνειας!

Με μόνο σκοπό να αποκλείσει με γελοία τερτίπια τον Κασσελάκη από την κούρσα διαδοχής.

Προσέξτε τώρα: Η πρόταση αυτή πέρασε, λέει, από την κεντρική επιτροπή – κανείς δεν ξέρει πώς θα εφαρμοστεί βέβαια – με ψήφους 87-84.

Και ρωτάω γιατί ψήφισαν μόνο τόσοι λίγοι.

Για δύο λόγους:

Πρώτον διότι αποχώρησαν κάποια φιλοκασσελακικά στελέχη που διαφώνησαν με την πρόταση και δεν άντεξαν τη φαιδρή διαδικασία.

Και δεύτερον, επειδή δεν επιτράπηκε, λέει, να ψηφίσουν από τηλεφώνου οι μη παρόντες στη συνεδρίαση!!! Ναι, καλά διαβάσατε. Πολλά μέλη της ΚΕ έμειναν στους τόπους τους ή έφυγαν από την Αθήνα για το σαββατοκύριακο διότι πίστευαν ότι και αυτή τη φορά θα εφαρμοστεί η ψηφοφορία δια τηλεφώνου, όπως και με την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη.

Φευ! Αυτή τη φορά οι συσχετισμοί όπως διαμορφωνόταν στους παρόντες ήταν… βολική για τους «87» κι έτσι απαγόρευσαν την τηλεφωνική ψήφο!

Μιλάμε για… δημοκρατικές διαδικασίες, όχι αστεία.

Το κωμικοτραγικό ήταν ότι έτρεχαν να γυρίσουν πίσω κάποια μέλη, που ήταν στο δρόμο για την επαρχία.

Η Τζάκρη για παράδειγμα κατέβηκε από το αεροπλάνο και επέστρεψε για την ψηφοφορία! Η Τζάκρη πήγαινε σε έναν γάμο πρέπει να σας πω, στο Κιλκίς για το γάμο του γιου ενός άλλου μέλους της κεντρικής επιτροπής – Παύλος Τονικίδης.

Στο γάμο ήταν περίπου 8 μέλη της κεντρικής επιτροπής, που περίμεναν πέρα από τη νύφη και το τηλεφώνημα από τον Καλαματιανό – ήταν ο προεδρεύων της συνεδρίασης. Την νύφη την είδα, το τηλέφωνο δεν χτύπησε ποτέ. Κάπως έτσι «πέρασε» η πρόταση του Σπίρτζη για να καταλαβαίνετε πώς βγαίνουν οι αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.