Ο Αντώνης Σαμαράς επανήλθε στο προσκήνιο, στρέφοντας ξανά τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί δημόσια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Σαμαράς εξαπέλυσε νέες βολές σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών, η οποία συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα, δημιουργώντας τριγμούς στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης, που επίσης παραβρέθηκε στην εκκλησία, δεν πλησίασε τους δημοσιογράφους για να αποφύγει ερωτήσεις σχετικά με τις δηλώσεις του Σαμαρά. Από την άλλη, ο Κώστας Καραγκούνης, αν και αρχικά έκανε τις καθιερωμένες ευχές, απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού και προτίμησε να αποχωρήσει.