Σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές εκτιμήσεις, αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός μέχρι την Κυριακή. Η κακοκαιρία Coral έχει ήδη ξεκινήσει, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Αν και οι μετεωρολόγοι είχαν διαφωνίες σχετικά με τις χιονοπτώσεις, φαίνεται ότι για την Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις σε τέσσερις περιοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γιάννη Καλλιάνου. Επίσης, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας επισημαίνει ότι τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι τη θάλασσα, επηρεάζοντας και τα νησιά του Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καλλιάνος αναφέρει ότι κατά τις επόμενες 100 ώρες θα επικρατήσουν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Αν και τα χιόνια δεν θα είναι πυκνά στις περισσότερες περιοχές, υπάρχουν ορισμένα τμήματα όπου αναμένονται πιο έντονες χιονοπτώσεις. Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Πιερία
  • Ανατολική και Νότια Θεσσαλία
  • Κεντροανατολική Στερεά (κυρίως Φθιώτιδα και Βοιωτία)
  • Εύβοια
  • Σποράδες
  • Κυκλάδες
  • Κρήτη (ορεινά – ημιορεινά και τοπικά ακόμα και χαμηλότερα)

Από την Κυριακή, ενδέχεται να επηρεαστούν και άλλες περιοχές, αλλά αυτό θα αναλυθεί σε επόμενες εκτιμήσεις.

Για την Αττική, ο καιρός θα έχει εναλλαγές με διαστήματα πυκνότερων νεφώσεων και ανοιχτού καιρού. Οι τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κυρίως στις βόρειες και ανατολικές περιοχές του νομού, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, με γενικά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι πιο κρύες ημέρες αναμένονται την Παρασκευή και το Σάββατο, με πιθανότητα τοπικών χιονοπτώσεων την Κυριακή το πρωί.

Εάν ενεργοποιηθεί ο “μηχανισμός του Αιγαίου”, υπάρχει πιθανότητα για περισσότερες χιονοπτώσεις. Διαφορετικά, οι χιονοπτώσεις θα παραμείνουν τοπικές και ασθενείς, με διαστήματα βελτιωμένου καιρού.

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει ότι οι χιονοπτώσεις μπορεί να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα, επηρεάζοντας περιοχές όπως η Χίος, η Λέσβος και οι βόρειες Κυκλάδες.

Τέλος, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει ότι θα ακολουθήσει παγετός μετά το κρύο, με το πρώτο κύμα κακοκαιρίας να περνάει σήμερα και το δεύτερο να αναμένεται την Παρασκευή, επηρεάζοντας περιοχές όπως η ανατολική και νότια Θεσσαλία, η Εύβοια και η Κρήτη.