Στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Γη της Ελιάς» που προβάλλεται στο Mega, η Αμαλία παρακολουθεί τις κινήσεις της Χάιδως και του Κουράκου, ενώ ο Μάνος έρχεται σε σύγκρουση με την Αθηνά. Παράλληλα, η Αμαλία εμπλέκεται στις σκοτεινές δραστηριότητες του Δημοσθένη, και ο Λυκούργος βιώνει ζηλοτυπία, προκαλώντας νέα κρίση στη σχέση του με τη Χάιδω. Ο Σπύρος προχωρά με το σχέδιό του, στοχεύοντας τον Ανδρέα. Όλες οι εξελίξεις θα παρουσιαστούν από την Κυριακή 23 έως την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Την Κυριακή 23/2: Μετά από συμβουλή του Κουράκου, η Μαργαρίτα παραμένει στο σπίτι της Αθηνάς για να προστατευτεί από τους αρχαιοκάπηλους. Ο Λυκούργος εκδηλώνει τη ζήλια του για τη φιλία του Ανδρέα με τη Χάιδω, ενώ η Βασιλική ετοιμάζει μια έκπληξη για τη Λίνα. Η ένταση μεταξύ Μάνου και Ανδρέα κλιμακώνεται στην εταιρεία, και ο Μάνος έρχεται σε ρήξη και με την Αθηνά. Ο Παρασκευάς εξομολογείται στη Λίνα το σκοτεινό του παρελθόν, ενώ ο Κουράκος ξεκινά έρευνα για να εξιχνιάσει το κύκλωμα των αρχαιοκάπηλων, με απρόσμενες αποκαλύψεις για τη Χάιδω.

Τη Δευτέρα 24/2: Η σύγκρουση μεταξύ Μάνου και Αθηνάς εντείνεται λόγω των απαιτήσεων του Βαρώτσου. Ο Λυκούργος εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά του για τη φιλία Ανδρέα και Χάιδως, ενώ η Χάιδω αποφασίζει να επιστρέψει στο σπίτι της. Ο Στάθης συνεχίζει τη διπλή ζωή του, και ο Σπύρος προχωρά στο σχέδιό του κατά του Ανδρέα. Η απεργία πείνας κορυφώνεται με τον Τιμόθεο να νιώθει αδυναμία, ενώ η Κούλα ανησυχεί για τις λειψές εισπράξεις.

Την Τρίτη 25/2: Η απεργία πείνας συνεχίζεται, με τον παπα-Τιμόθεο να λιποθυμά και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Ο Στάθης προσπαθεί να ξεφύγει από την πλήξη του, ενώ η Χάιδω και ο Λυκούργος συζητούν τη συγκατοίκησή τους. Ο Μάνος δεν μπορεί να αποδεχτεί τη συμφωνία Αθηνάς και Ανδρέα για την τιμολογιακή πολιτική, και η Αριάδνη ανησυχεί για τη συμπεριφορά του Αποστόλη.

Την Πέμπτη 27/2: Η Μαργαρίτα ανακαλύπτει την αλήθεια πίσω από την ανώνυμη καταγγελία της Θεοδώρας, και η Αφροδίτη αποκαλύπτει μια άλλη πλευρά της. Ένας εξαγριωμένος Μανιάτης πυροβολεί τον Άλκη, ενώ οι εντάσεις μεταξύ Αθηνάς και Μάνου κλιμακώνονται. Ο Παρασκευάς μένει άναυδος από την αποκάλυψη της Λίνας, και ο Ανδρέας καλεί τον Κωνσταντίνο και τον Χρήστο στο σπίτι του στην Αθήνα.