Στο παρελθόν, το σουβλάκι ήταν η πιο οικονομική επιλογή για τα ελληνικά νοικοκυριά, όμως σήμερα έχει μετατραπεί σε είδος πολυτελείας. Το εμβληματικό αυτό γεύμα της ελληνικής κουζίνας έχει δει τις τιμές του να αυξάνονται σημαντικά, με κάποιες περιοχές της Αθήνας να καταγράφουν τιμές που αγγίζουν τα 4.5 ευρώ.

Η αύξηση αυτή στις τιμές του σουβλακιού έχει προκαλέσει ανησυχία στους καταναλωτές, οι οποίοι αναρωτιούνται αν η παράδοση αυτή θα διατηρηθεί ή αν θα συνεχίσει να γίνεται όλο και πιο ακριβή. Οι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή την ανατίμηση περιλαμβάνουν το κόστος των πρώτων υλών και τις αυξήσεις στα έξοδα λειτουργίας των καταστημάτων.

Αυτό το άρθρο εξετάζει την πορεία του σουβλακιού από ένα προσιτό έδεσμα σε ένα προϊόν που πλέον θεωρείται πολυτελές, αναλύοντας τις αιτίες πίσω από αυτή την αλλαγή και τις επιπτώσεις που έχει για τους καταναλωτές.