Αντίδραση του Συμβουλίου για της Γερμανικές Οφειλές προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης που ζήτησε την… «παρουσία» Γλέζου

Speedynews.gr

Η ταχύτητα στην ενημέρωση


Red hot chili peppersΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑΠολιτική

Αντίδραση του Συμβουλίου για της Γερμανικές Οφειλές προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης που ζήτησε την… «παρουσία» Γλέζου

Την έντονη διαμαρτυρία του προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης εκφράζει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, για τον αντιδήμαρχο ο οποίος κάλεσε τον Μανώλη Γλέζο… να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Το Συμβούλιο καλεί δήμαρχο Κ. Ζέρβα να προβεί «σε πράξη επανόρθωσης του βαρύτατου ολισθήματος του κ. Αντιδημάρχου», αλλά και να μην προχωρήσει «στην πολλαπλά επιζήμια παραχώρηση της βίλας Πετρίδη στο “Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας”», αίτημα που ήταν και η αφορμή του επεισοδίου με τον αντιδήμαρχο.

Ο συγγραμματέας του συμβουλίου, Αριστομένης Συγγελάκης, μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» και την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο», αναφέρθηκε στο περιστατικό που συνέβη πριν λίγες ημέρες κατά την διάρκεια διαδικτυακής εκπομπής με θέμα την παραχώρηση της βίλας Πετρίδη από τον δήμο Θεσσαλονίκης στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, που έχει προκαλέσει την αντίδραση του συμβουλίου.

Παράλληλα, στάθηκε στο ότι «από την αρχή έδειχνε εριστικός, έδειχνε έναν ανεξήγητο εκνευρισμό» περιγράφοντας μία περιφρονητική συμπεριφορά του αντιδημάρχου προς το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα αλλά και στο ότι, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση του, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ούτε μία συγνώμη. «Δεν νοείται να επιμένει στην υβριστική συμπεριφορά, να μην επιχειρεί να επανορθώσει», σχολίασε.

Ολόκληρη η επιστολή του Συμβουλίου προς τον δήμαρχο:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη βαθύτατα προσβλητική προς τη μνήμη του αείμνηστου Ιδρυτή και Προέδρου μας Μανώλη Γλέζου και την έντονα απαξιωτική προς το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα στάση του Αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μ. Κυριζίδη. Θυμίζουμε ότι ο εν λόγω Αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της ζωντανής διαδικτυακής εκπομπής «Ανιχνεύσεις» του Παντελή Σαββίδη της 19ης Ιουλίου 2020, η οποία είχε ως κύριο θέμα τις αντιδράσεις για την παραχώρηση της βίλας Πετρίδη από το Δήμο Θεσσαλονίκης στο Ελληνογερμανικό ίδρυμα Νεολαίας, κάλεσε «τον κ. Γλέζο να έλθει στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης» (!) και παρά την άμεση παρέμβαση των συμμετεχόντων στη συζήτηση, που προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στην τάξη, ο Αντιδήμαρχος επέμεινε απτόητος στην υβριστική του συμπεριφορά λέγοντας: «Δεν ξέρω για ποιον Γλέζο μιλάτε. Δεν ξέρω ποιον εκπροσωπεί το Εθνικό Συμβούλιο…».

Η στάση αυτή είναι ανιστόρητη και προσβάλλει τη μνήμη του συμβόλου της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζου, «του πρώτου παρτιζάνου της Ευρώπης» κατά τον Πρόεδρο της Γαλλίας Στρατηγό Ντε Γκωλ, του αγωνιστή που με τη συνεπή του δράση στους εθνικούς και δημοκρατικούς αγώνες ένωσε και συνεχίζει να ενώνει τους Έλληνες και το έργο του αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε λαό που αγωνίζεται για Ελευθερία, Ισότητα, Εθνική Ανεξαρτησία και Δημοκρατία.

Παράλληλα η εν λόγω συμπεριφορά είναι άκρως περιφρονητική προς το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, του οποίου η καίρια συμβολή στην ιερή υπόθεση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών έχει αναγνωρισθεί εμπράκτως και επανειλημμένως από τη Βουλή των Ελλήνων, την ελληνική κυβέρνηση και τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα και έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Επί 25 ολόκληρα χρόνια, με πρωτεργάτη τον αείμνηστο Μανώλη Γλέζο και τους βετεράνους της Εθνικής Αντίστασης και του αντιδικτατορικού αγώνα, παρά τις αντιξοότητες, σφυρηλατήσαμε την ενότητα του λαού στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, κρατήσαμε ζωντανή τη φλόγα για Δικαιοσύνη, συμβάλαμε αποφασιστικά να διατηρηθούν επίκαιρες και ενεργές οι αξιώσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας, πετύχαμε τη συσπείρωση στον αγώνα μας πολιτών και συλλογικοτήτων της δημοκρατικής Γερμανίας. Δικαίως θεωρούμε ότι αποτελεί καρπό και των δικών μας προσπαθειών η κατάκτηση της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο ιστορικό και σχεδόν ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019.

Λυπούμαστε αλλά ο κ. Αντιδήμαρχος αποτελεί θλιβερή εξαίρεση στο πνεύμα της εθνικής ομοψυχίας στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, σε μία περίοδο, μάλιστα, πολύ κρίσιμη για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Με βάση τα παραπάνω και επικαλούμενοι τη δημοκρατική σας ευαισθησία, σας καλούμε να προβείτε σε πράξη επανόρθωσης του βαρύτατου ολισθήματος του κ. Αντιδημάρχου, που εκθέτει τη Δημοτική Αρχή και συνολικά τον μαρτυρικό Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σας καλούμε επίσης να μην προχωρήσετε στην πολλαπλά επιζήμια παραχώρηση της βίλας Πετρίδη στο «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας», οι σκοποί και επιδιώξεις του οποίου αντίκεινται στα εθνικά δίκαια, όπως έχει καταδειχθεί, με συντριπτικό μάλιστα τρόπο, στον δημόσιο διάλογο. Σεβόμενοι πλήρως το θεσμικό σας ρόλο είμαστε έτοιμοι να ενημερώσουμε διά ζώσης εσάς και το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για όλες τις πτυχές του θέματος».

Comment here