Με τις προτάσεις διακυβέρνησης που προέρχονται από τα προοδευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι πιθανό να μην προκαλέσει έκπληξη αν ο Μητσοτάκης καταφέρει να εξασφαλίσει μια τρίτη τετραετία.
Η ιδέα της «προοδευτικής αντιπολίτευσης» προϋποθέτει ότι τα κόμματα θα καθίσουν σε ένα τραπέζι, θα συνεννοηθούν και θα συμφωνήσουν σε ένα «μίνιμουμ πρόγραμμα» για να προχωρήσουν ενωμένα.
Ωστόσο, ποιοι θα είναι αυτοί που θα συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία; Ο Ανδρουλάκης, ο μισός ΣΥΡΙΖΑ του Φάμελλου και ο άλλος μισός του Πολάκη, ο Χαρίτσης, ο Βούτσης, η Αχτσιόγλου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κασσελάκης και ο Βαρουφάκης. Αυτοί θα είναι οι εκπρόσωποι της «προοδευτικής αντιπολίτευσης», μαζί με άλλους γνωστούς πολιτικούς όπως ο Νίκος Παππάς, η Γεροβασίλη και ο Σπίρτζης.
Αυτή η ομάδα σκοπεύει να δημιουργήσει ένα «Λαϊκό Μέτωπο» για να ανατρέψει τον Μητσοτάκη και να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας με τη στήριξη ενός «Κοινού Προγράμματος».
Δύο σημεία αξίζουν προσοχής: πρώτον, με τέτοιες προτάσεις διακυβέρνησης, δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάσει αν ο Μητσοτάκης συνεχίσει να κυβερνά. Δεύτερον, ο Ανδρουλάκης θα μπορούσε να απαντήσει στους συμμάχους του ότι αν χρειάζεται ψυχιατρείο, μπορεί να το επισκεφθεί και μόνος του, χωρίς τη στήριξη της «προοδευτικής αντιπολίτευσης» και των εκπροσώπων της.