![011a6ffa03773a20907f23c6f14f79c3_XL.jpg](https://speedynews.gr/wp-content/uploads/2025/02/011a6ffa03773a20907f23c6f14f79c3_XL-696x493.jpg)
Πολλά ακατανόητα πράττει το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά του να κερδίσει την εύνοια τόσο του Κέντρου όσο και της Αριστεράς. Ωστόσο, η πιο ακατανόητη στάση του αφορά τα λεγόμενα «μη κρατικά πανεπιστήμια».
Με αφορμή τη διαρροή ότι το Université Sorbonne Paris Nord, ένα από τα πανεπιστήμια της Σορβόνης, σκοπεύει να ανοίξει παράρτημα στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ αναλώθηκε σε έναν άγονο αγώνα με αντικείμενο την αξιολόγηση της Σορβόνης.
Υπενθυμίζεται ότι στα μη κρατικά πανεπιστήμια, η στρατηγική θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ασαφής και διατυπώνεται ως «ναι μεν αλλά», ή αλλιώς «Ναι, θέλουμε μη κρατικά, αλλά μόνο από τα καλά».
Η στάση του «Όχι στη Βόρεια Σορβόννη, Ναι στη Νότια Σορβόννη» καταδεικνύει την αμφιθυμία του κόμματος.
Επιπλέον, με αντίστοιχες ακροβασίες στη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ επέτρεψε στον Πιερρακάκη να ενεργεί ανεξέλεγκτα.
Ως εκ τούτου, είναι φυσικό στη ΝΔ να γιορτάζουν, καθώς οι ιδιώτες προχωρούν στην εκπαίδευση και η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να πατάει σε δύο βάρκες χωρίς να παίρνει καθαρή θέση.
Μια ιστορία που, όπως πάντα, έχει την γνωστή κατάληξη…