
Σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τη δεύτερη συνάντηση σε λίγες ημέρες με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, αυτή τη φορά στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο Παρίσι για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής που εστιάζει στη δράση στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Είναι άγνωστο αν ο Μακρόν θα είναι πιο συγκεκριμένος σχετικά με την πιθανή πώληση των πυραύλων αέρος-αέρος Meteor από το ευρωπαϊκό κονσόρτσιουμ MBDA στην Τουρκία.
Κατά την προηγούμενη συνάντησή τους στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Μητσοτάκης είχε ρωτήσει τον Μακρόν για την πώληση των πυραύλων, αλλά η απάντησή του ήταν ασαφής, υποδεικνύοντας ότι υπάρχουν επαφές χωρίς να θεωρείται η πώληση δεδομένη.