«Αθώα αστεία» κι ένα πληκτρολόγιο

pliktrologio

Να θυμάστε πως πολλοί από αυτούς που τάσσονται υπέρ της απόφασης της Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει για την σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε, επί της ουσίας είναι ανακόλουθοι με τα λεγόμενά τους.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στον κ. Λοβέρδο ο οποίος φρόντισε στο παρελθόν για ψηφοθηρικούς λόγους να πατήσει την αξιοπρέπεια τόσων γυναικών.
Αναφέρομαι σε αυτούς που βρίσκονται δίπλα μας, κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τσιμπώντας likes, ενώ ταυτόχρονα αναπαράγουν σεξιστικό λόγο και υιοθετούν στην καθημερινότητά τους έμπρακτα κάθε μισογυνιστικό στερεότυπο. Και πολλές φορές αυτό συμβαίνει και από γυναίκες.
Τα έχουμε πει πολλές φορές και θα τα πούμε πολλές περισσότερες μέχρι η βαθιά συντηρητική ελληνική νοοτροπία να αλλάξει.
Γιατί όταν η σεξουαλικοποίηση των γυναικών αποτελεί αθώο αστείο ή οι χαρακτηρισμοί βασίζονται σε στοιχεία της εμφάνισης, αυτόματα νομιμοποιείται μια νοοτροπία που ουκ ολίγες φορές έχει αποδειχθεί πως επιφέρει τραγικές συνέπειες στη ζωή πολλών συνανθρώπων μας.
Πριν λοιπόν γράψετε το υποστηρικτικό σας μήνυμα για την Σοφία Μπεκατώρου, αναλογιστείτε αν όντως είστε αυτός ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πληκτρολόγιο.
Άννα Σαϊνίδου