Γιατί δεν αντιδρούμε της Ιωάννας Λιούτα

Χωρίς περιστροφές και περιττά λόγια,η εικόνα της σημερινής Ελλάδας. Η χώρα μας κατατάσσεται:

 

Στις πρώτες θέσεις στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη.
Στις πρώτες θέσεις των χαμηλότερα αμειβόμενων εργαζομένων σε σύγκριση με το υψηλό κόστος ζωής Στις πρώτες θέσεις νεκρών από την πανδημία, με το σύστημα υγείας να καταρρέει.

Η δυσκολία ή αδυναμία πληρωμών των μηνιαίων λογαριασμών αφορά το 77% των νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ο μέσος όρος στην Ευρώπη ανέρχεται στο 33% του συνόλου.

Την ίδια ώρα  οι μεγαλοεπιχειρηματίες της ενέργειας και οι εφοπλιστές μας θησαυρίζουν..
Παρ όλα αυτά, σχεδόν κανείς δεν αντιδρά. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της efood,της Cosco, των Λιπασμάτων Καβάλας έδωσαν ελπίδα. Μέχρι εκεί. Τις πταίει;

Η  συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ ανήκει σε μεγαλοεπιχειρηματίες και χρηματοδοτείται από την πολιτική ελίτ για να δείξει  μία άλλη εικόνα και να θεοποιήσει την  κυβερνητική πολιτική,αποδίδοντας τα δεινά των πολιτών σε εξωτερικούς παράγοντες.  Παράδειγμα τον πόλεμο.

Ο πόλεμος είναι μια εξαιρετική ευκαιρία γρήγορου πλουτισμού. Ρωτήστε τον Πούτιν. Ρωτήστε τους Αμερικάνους. Αν έχετε πρόβλημα συνεννόησης, ρωτήστε τους εφοπλιστές μας. Γνωρίζουν.

Γιατί οι Ουκρανοί έδωσαν εξουσία στους ναζί; γιατί ανέχθηκαν τα εγκλήματα των Αζοφικών ταγμάτων θανάτου, γιατί οι Ρώσοι ξεκίνησαν τον πόλεμο, γιατί Αμερικανοί και Ευρωπαίοι εξοπλίζουν τους Ουκρανούς; Ρωτήστε τις Αμερικάνικες εταιρείες υγροποιημένου αερίου.Έχουν τις απαντήσεις.

Όταν η Αριστερά στην χώρα μας βρέθηκε στην εξουσία, στάθηκε αδύναμη να περιορίσει  τον στραγγαλισμό από τους “δανειστές” και την Ε.Έ. αποδεχόμενη τις πιο προκλητικές μνημονιακές απαιτήσεις. Τα μέτρα που πήρε ήταν ανακουφιστικά, αλλά περιορισμένα.
Άλλοι έπαιρναν τις ουσιαστικές αποφάσεις. Είναι δύσκολο να εκπροσωπείς μικρούς φτωχούς και αδύναμους, χωρίς στήριξη μέσα και έξω από την χώρα σου.

Ο δυνατός θα κυβερνά αυτόν τον τόπο με τις ντόπιες δυνάμεις του κατεστημένου για να χρησιμοποιήσουμε παλιές ορολογίες ξεχασμένες.
Η παλιά καλή Δεξιά  κρατά σφιχτά στα χέρια της την Δικαιοσύνη,τα Σώματα Ασφαλείας και την Διοίκηση. Αν είσαι ενάντιος, το σύστημα σε απορρίπτει.Αν είσαι Κυβέρνηση με άλλο πρόσημο, δεν βρίσκεις συμμάχους. Ακόμη και η Εκκλησία θα σε κατακεραυνώσει.
Είναι πολλά τα λεφτά,είναι ελκυστική η δύναμη των εκλεκτων αυτού του κοσμου
Ποιος πυροδοτεί τους πολέμους,ποιος δημιουργεί τις κρίσεις,ποιος επιβάλλει πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης, ποιος εκβιάζει κράτη, ποιος εκτρέφει τον φασισμό, την μισαλλοδοξία, το μίσος για το διαφορετικό;
Καιρός να ανατρέξουμε στην ιστορία και να την μάθουμε όπως δεν μας την δίδαξαν.

Ίσως τότε κατανοήσουμε ότι οι πόλεμοι και οι οικονομικές κρίσεις δεν είναι φυσικά φαινόμενα ή μια διεθνική αντιπαλότητα για μια βραχονησίδα. Δεν είναι προαιώνιο μίσος ανάμεσα σε λαούς.
Ο Μπακασέτας πανηγύρισε το πρωτάθλημα Τουρκίας χορεύοντας με την Ελληνική σημαία στην πλάτη, ζεϊμπέκικο, ένα χορό που μας ενώνει με τους Τούρκους. Στην Τραπεζούντα του Πόντου. Και οι Τούρκοι χειροκρότησαν χορεύοντας μαζί του. Που είναι το μίσος, που είναι  ο αλληλοσπαραγμός ;

Ποιους εξυπηρετεί η αντιπαλότητα. Ποιους εξυπηρετεί ο φασισμός που εξαπλώνεται στην Ευρώπη;  Τα ελληνικά ΜΜΕ μιλούν για τον αριστερό  ερωτικό σύντροφο και πατέρα του παιδιού της γλυκιάς και όμορφης Μελόνι  Τα Ελληνικά ΜΜΕ “ξεχνούν” να αναφέρουν ότι η Μελόνι είναι μια ξενοφοβική φασίστρια  που θα υλοποιήσει ακραίες πολιτικές μεθοδευμένες απο …….  Από τους αφεντάδες αυτής της γης, από τα αφεντικά της θλιβερής Ε.Ε.  Οι λαοί της Ευρώπης σίγουρα κουβαλούν την ευθύνη των επιλογών τους.  Οι λαοί της Ευρώπης  πρέπει να αλλάξουν, να συνειδητοποιήσουν, να αντιδράσουν.

Γιατί έρχεται ο σκληρός χειμώνας του΄42 όπως είπε κάποια ψυχή. Που ξέχασε να αναφέρει ποιος τον φέρνει στην χώρα μας και για ποιους λόγους

Η Ιωάννα Λιούτα είναι Πολιτική Αναλύτρια με εξειδίκευση στην Οικονομική Διακυβέρνηση και στις Δημόσιες Πολιτικές