Μήπως άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ;
Moody’s: Η αναμενόμενη κατά πολλούς ψυχρολουσία της μη αναβάθμισης της Ελληνικής οικονομίας ήρθε. Στην κόψη του ξυραφιού η ελληνική οικονομία, με επιδόσεις υπό συζήτηση. Ένας από τους ανασταλτικούς παράγοντες της μη αναβάθμισης: η ελληνική Δικαιοσύνη.
Με αφορμή τη ποιότητα της Δημοκρατίας (βλ.Predator) της Ελλάδας το Ευρ. Κοινοβούλιο και ιδίως ο Διεθνής Τύπος που δεν εξαγοράζεται, κατακεραύνωσε την Ελλάδα. Εδώ η απόλυτη σιωπή από τα ελληνικά ΜΜΕ που χαρίζουν στη χώρα την 107 περίοπτη θέση διεθνώς σ’ ό,τι αφορά στην ανεξαρτησία του Τύπου.
Διαφθορά: Επτά θέσεις κάτω η χώρα το 2023 σε σχέση με το 2022.
Ελληνική Δικαιοσύνη: Σφυροκοπείται λόγω των κακών της επιδόσεων – της μη ανεξαρτησίας της, σύμφωνα με εκθέσεις Διεθνών Οργανισμών. Χειροτερεύει η θέση της διεθνώς από το 2020 και μετά. (Βλ. World Justice Project και θέσεις της Ευρ. Επιτροπής.)
Τέμπη: H νέα ντροπή της χώρας, ένα νέο σοκ για την ελληνική κυβέρνηση και ίσως και τη Δικαιοσύνη. Ένας νέος Καραμανλής με αφορμή τα Τέμπη, φέρνει το 2024 την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και όχι μόνο, στην πόρτα μας, ενώ ένας άλλος Καραμανλής που το 2009 δημιούργησε ένα εκρηκτικό έλλειμμα των 36 δις ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, έφερε την τρόικα στο σπίτι μας. Θα τρίζουν τα κόκαλα του γέρου Καραμανλή…
Μπορεί να είναι εικόνα ουρανοξύστης και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "GREECE Score 49/100 Rank 59/180 Score change -3 since 2022 49 GLOBALAVERAGE GLOBAL AVERAGE"
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, τρένο, σιδηρόδρομος και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο