Ένα νέο πολιτικό σχέδιο για ένα διαφορετικό μέλλον.
 Η Πολιτική και Οικονομική Αναλύτρια Ιωάννα Λιούτα  στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash Θεσσαλονίκης 99,4FM.και στον Λάζαρο Λαζάρου για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Το Συνέδριο μπορεί να γίνει αφετηρία για να διευρύνουμε την πολιτική λειτουργία του κόμματος.
Τα όργανα στην κορυφή των κομμάτων δεν μπορούν να λειτουργούν κλειστά και αυτοαναφορικά δεν μπορούν να θεωρούν ότι τα μέλη ,η βάση του κόμματος,υπάρχει μοναχά ως ακροατήριο.
Η παραγωγή πολιτικής και η λήψη των αποφάσεων δεν είναι προνόμιο των ‘’σοφών” οργάνων .Η απομάκρυνση της βάσης από την πολιτική λειτουργία δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Ο Σύριζα θα αντλεί δύναμη και ιδέες από την συστηματική του εργασία και γείωση μέσα στην κοινωνία και όχι στα περίκλειστα κομματικά γραφεία.
Οι νέες συνθήκες απαιτούν μία νέα μορφή και μία άλλη σχέση με την κοινωνία που μόνο με την εμπλοκή και ζύμωση των μελών θα επιτευχθεί.
Οι προσωπικοί τακτικισμοί δεν βοηθούν.
Προχωράμε σε μια στρατηγικού χαρακτήρα μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π Σ σε κόμμα που διεκδικεί και κερδίζει το πεδίο της διακυβέρνησης με ξεκάθαρη ιδεολογία και πρόγραμμα με απαντήσεις και ορατά αποτελέσματα στα θέματα της καθημερινότητας.
Είναι καιρός να μπούμε στον 21ο αιώνα, να απαιτήσουμε την συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων, να επαναπροσδιορίσουμε την πολιτική, να θυμίσουμε και να θυμηθούμε τον ορισμό της Δημοκρατίας. Εκτός αν μας ικανοποιεί το παρακάτω
Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου μια ομάδα “αντιπροσώπων” βγαλμένη θαρρείς από τα βιβλία του Μακιαβέλι, εμποτισμένη μόνο από προσωπικές φιλοδοξίες, υπηρετεί την οικονομική εξουσία και την άρχουσα τάξη, με εργαλεία την ψευδή εικόνα, τον ατομικισμό, την γραφειοκρατία, την στρέβλωση, την προπαγάνδα και την καταπίεση ανθρώπων. Σας ικανοποιεί ο ορισμός ;
 εμένα προσωπικά όχι