Του Σπύρου Σιδέρη

Η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά με την πανδημία καθώς βλέπει το τέταρτο κύμα να διαλύει το σύστημα υγείας, τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές να αυξάνονται καθημερινά, ενώ τα κρούσματα, παρότι το 62% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, να καταγράφουν κάθε μέρα νέο αρνητικό ρεκόρ.

Οι σπασμωδικές κινήσεις, με τις αποφάσεις για την διαχείριση της πανδημίας, προκαλούν περισσότερα προβλήματα αντί να τα επιλύουν, με τον Πρωθυπουργό από την Χάλκη να οραματίζεται ένα πράσινο μέλλον με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Εκτός τόπου και χρόνου ο Πρωθυπουργός ή κάνει πράξη όσα έχει συμφωνήσει με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές που «εκπροσωπεί»;

Έχει καταγραφεί πολλές φορές από τις δημόσιες δράσεις και δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη η έλλειψη ενσυναίσθησης. Οι ανέμελες περιπέτειες του σε περιόδους ιδιαίτερα δύσκολες για τους πολίτες της χώρας το επιβεβαιώνουν συνεχώς.

Η λαϊκή δεξιά που εκπροσωπούσε η Νέα Δημοκρατία, έχει γίνει ένας άκρως νεοφιλελεύθερος οργανισμός που λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα της μειοψηφίας ενός επιχειρηματικού συστήματος.

Ακόμα και στην έξαρση της πανδημίας το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, επέλεξε με το αζημίωτο, για τους ιδιώτες στον χώρο της υγείας, να τους εμπλέξει εκ του ασφαλούς στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Ακόμα και ο έμμεσος τρόπος για να αναγκάσει τους ανεμβολίαστους να κάνουν το εμβόλιο με ράπιντ τεστ και μοριακά δεν τους στέλνει στα νοσοκομεία επί πληρωμή, αλλά στους ιδιώτες επί πληρωμή.

Ακόμα και μέσα στις πυρκαγιές που έκαψαν πάνω από 1,5 εκατομμύρια στρέματα, βρήκε τον τρόπο να προωθήσει την πράσινη ανάπτυξη μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με το αζημίωτο βέβαια για τους επιχειρηματίες της ενέργειας.

Ο πολιτικός χρόνος δεν λειτουργεί θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ότι συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο και το γνωρίζει αυτό.

Οι διορθωτικές, ο θεός να τις πει έτσι, κινήσεις που κάνει προκαλούν περισσότερη σύγχυση και πολλά περισσότερα προβλήματα.

Η προσπάθεια που κάνει για να αλλάξει την ατζέντα δεν πιάνει όπως παλαιότερα. Τα προβλήματα από την πανδημία, στην οικονομία, στο εισόδημα των πολιτών, στην ανεργία κ.α. θεριεύουν καθημερινά.

Το μιντιακό σύστημα που τον συντηρούσε στην εξουσία αρχίζει να κλωτσάει σιγά-σιγά.

Η επαφή με την κοινωνία μέσω των περιοδειών που αποφάσισε και ξεκίνησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα αμφισβητήσει την δημοσκοπική κυριαρχία της ΝΔ και θα ξεκινήσει ένας διάλογος όπου θα ενημερωθούν αμφίδρομα και οι πολίτες και ο Αλέξης Τσίπρας.

Επιπλέον οι διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής αναμένεται ότι θα ενεργοποιήσουν ένα κομμάτι από το αδρανές τμήμα της προοδευτικής παράταξης, σηματοδοτώντας έτσι την στροφή της ελληνικής κοινωνίας προς το κέντρο και την κεντροαριστερά.

Αυτό που θα κρίνει όμως το πολιτικό μέλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ενδεχόμενες εκλογές είναι η συμμετοχή των πολιτών. Όσο περισσότεροι προσέλθουν στις κάλπες τόσο οι πιθανότητες να χάσει θα αυξάνονται.

Αυτό θα πρέπει να είναι και το στοίχημα τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα όσο και για τον νέο αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής.#menoumespeedy