
Του Σπύρου Σιδέρη
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για το 2021 ώστε να μας αφήσει χρόνους και εν χορδαίς και οργάνοις να καλωσορίσουμε το 2022 με αισιοδοξία, όση μας έχει απομείνει.
Μια χρονιά που άφησε πικρή τη γεύση της πανδημίας, με απώλειες συγγενών, φίλων και γνωστών, απώλεια εισοδήματος και ελευθεριών.
Μια χρονιά γεμάτη ευθύνες, σ’ ένα συνεχή αγώνα επιβίωσης με την ανασφάλεια και το φόβο να είναι μόνιμοι συνοδοιπόροι των περισσότερων πολιτών.
Ευτυχώς το 2021 φεύγει σε λίγες ώρες και δεν πρόκειται να ξαναέρθει.
Δυστυχώς η ανέμελη κυβέρνηση κι ο ηγέτης της δεν πρόκειται να φύγουν. Θα είναι και τη νέα χρονιά η ταλαιπωρία, η τιμωρία και το βάσανο μας.
Θα συνεχίσει να κάνει το άσπρο μαύρο ανάγοντας την χώρα στις πρώτες θέσεις σε όλους τους τομείς, από την αντιμετώπιση της πανδημίας μέχρι την οικονομία και τις πρωτότυπες και πρωτοποριακές ιδέες που ακολουθούν όλες οι άλλες κυβερνήσεις.
Θα συνεχίσει να μεταθέτει τις ευθύνες της στους πολίτες και θα επιχαίρει για την εθνοσωτήρια πολιτική της που μόνο χάος έχει προκαλέσει σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.
Θα συνεχίσει ο Πρωθυπουργός να μας χαρίζει διαγγέλματα όπου θα αναγγέλλει τον ερχομό της Άνοιξης, αλλά μόνιμα θα βλέπουμε τον πιο σκληρό Χειμώνα της Ζωής μας.
Θα επαναλαμβάνεται από τα πετσομένα μέσα ενημέρωσης συνεχώς ότι η κυβέρνηση έκανε μεγάλες προσπάθειες, πολέμησε και τελικά νίκησε σε όλα τα επίπεδα.
Θα αναγνωρίζονται λεκτικά οι προσπάθειες όλων όσων πραγματικά έδωσαν τα πάντα σ’ αυτή τη μάχη, γιατροί, νοσοκομειακοί κλπ, αλλά θα επιβραβεύονται οι φίλοι της Οικογένειας και του συστήματος που κυβερνά από τις σκιές.
Όσοι πάντως εκπλήσσονται για όσα βιώνουμε από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, είτε έχουν άγνοια της Ιστορίας, είτε πιστεύουν σε θαύματα.
Η Ιστορία βέβαια απαιτεί κόπο για να αναγνωστεί και τα θαύματα κρατάν μόνο τρεις μέρες.
Αν η ευχή που θα επικρατήσει στις φετινές πρωτοχρονιάτικες ευχές για το απελθόν έτος είναι να φύγει και να μην ξανάρθει, θα ζητούσα να πάρει μαζί του το 2021 αυτή την κυβέρνηση κι αυτόν τον Πρωθυπουργό.
Ας ενώσουμε τις φωνές μας κι ίσως να γίνει το θαύμα. Καλή χρονιά με αισιοδοξία.#menoumespeedy