Την αντίδραση της Ράνια Τζίμα προκάλεσαν οι πληροφορίες για το κείμενο που θα διαβαστεί στους ναούς, με τη θέση της εκκλησίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Στο εν λόγω κείμενο γίνεται αναφορά σε «θεραπεία» για τους ομοφυλόφιλους και οι σχετικές πληροφορίες προκάλεσαν την αντίδραση της Ράνιας Τζίμα, κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega. «Τι εννοούν θεραπεία;», αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αποφασίστηκε μεταξύ άλλων ότι στις 4 Φεβρουαρίου θα διαβαστεί ένα κείμενο στους ναούς της χώρας. Αυτό το κείμενο δεν θα είναι καταγγελτικό και θα αναφέρει μεταξύ άλλων τι είναι ο γάμος και η οικογένεια για την Εκκλησία, όπως και ποιες θα είναι οι «συνέπειες» του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε η Αναστασία Τσιβγούλη στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

Επίσης, το κείμενο θα αναφέρει ότι η ομοφυλοφιλία είναι «παρέκκλιση» και θα καλεί τους ομοφυλόφιλους να στραφούν στην εκκλησία «για τη θεραπεία τους» μέσα από τον λόγο του Θεού.

«Τι θεραπεία; Τι εννοούν θεραπεία; Και ποιος θα θεραπεύει;», αναρωτήθηκε η Ράνια Τζίμα. «Με χάπι; Με σιρόπι; Εδώ λένε ότι πρέπει να πάνε οι άνθρωποι να θεραπευτούν στις εκκλησίες», συμπλήρωσε η δημοσιογράφος.

Σημειώνεται πως ο ΟΗΕ έχει επισημάνει πως οι «θεραπείες μεταστροφής» ισοδυναμούν με βασανιστήρια και έχει ζητήσει να απαγορευθούν παγκοσμίως.