Του Σπύρου Σιδέρη
Δεν υπάρχει ηγέτης στον κόσμο που να απευθύνεται περισσότερο στο εξωτερικό, απ’ ότι στο εσωτερικό της χώρας του, από όσο ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Τις τελευταίες 25 μέρες του Νοέμβρη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει τρεις συνεντεύξεις στο εξωτερικό, Washington Post, ITV και The Telegraph, και δημοσιεύθηκαν άλλα τρία άρθρα του σε ξένα μέσα ενημέρωσης, The Mail on Sunday, Le Figaro και Politico.
Τόσες συμμετοχές σ’ ένα μήνα, ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΣΚΑΙ δεν έχει, που λέει ο λόγος.
Από την αρχή δε του χρόνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει 14 συνεντεύξεις από τις οποίες μόνο δυο είναι σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Μια συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής, του Μαρινάκη και μια τηλεοπτική στον ΣΚΑΙ του Αλαφούζου.
Δεν είναι αυθαίρετα τα στοιχεία, μπορεί να τα βρει κάποιος στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού και θα καταλάβει το απλό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης.
Έχοντας λύσει όλα τα προβλήματα εντός της Ελλάδας με το Επιτελικό Κράτος του Πρωθυπουργού να κυβερνά στον αυτόματο πιλότο, αναλαμβάνει ως γνώστης των παγκόσμιων προβλημάτων να δώσει την τεχνογνωσία της επίλυσης τους.
Όλες οι πρωτοβουλίες εξάλλου που έχουν οδηγήσει την παγκόσμια κοινότητα στο να αναχαιτίσει την πανδημία του κορωνοϊού, ήταν του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τουλάχιστον έτσι διαδίδουν τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, που όμως έχουν μείνει χωρίς μια συνέντευξη του Πρωθυπουργού.
Εξάλλου τι να τις κάνουν τις συνεντεύξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν δεν χάνει την ευκαιρία ο Πρωθυπουργός να απευθύνει στους ευτυχισμένους του υπηκόους, διαγγέλματα για να τους πει, ότι όλα βαίνουν καλώς, ότι οι όποιες αστοχίες δεν είναι λάθη του Επιτελικού Κράτους, ούτε του ίδιου, αλλά λόγω της ανεμελιάς των υπηκόων του, που ευθύνονται για την πανδημία, που δεν εμβολιάζονται, που δεν, το ένα ή που δεν το άλλο.
Έτσι είναι όταν θεωρείς ότι έχεις υπηκόους κι όχι πολίτες στο «Βασίλειο» σου.
Μέτρησα οχτώ (8) διαγγέλματα για την πανδημία, την οικονομία, τις πυρκαγιές και τέσσερα (4) για 25η Μαρτίου, Πάσχα, Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, Δεκαπενταύγουστο. Μπορεί και να μου διέφυγε και κανένα, αλλά μην πυροβολείτε τον γράφοντα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να συζητά, δεν επιθυμεί να δέχεται ερωτήσεις, φάνηκε εξάλλου με την αντίδραση του στην Ολλανδή δημοσιογράφο Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ στην κοινή συνέντευξη με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό, όταν του έκανε μια ερώτηση, εκτός ρεπερτορίου λίστας Πέτσα.
Δεν προσέρχεται σε ντιμπέιτ όσες φορές κι αν τον κάλεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ένα περιβάλλον δημοσιογραφικό που δεν γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα της χώρας είναι προτιμότερο από τους ημεδαπούς δημοσιογράφους που και γνωρίζουν και έχουν ερωτήσεις να του απευθύνουν.
Εξάλλου πέρα από κάποιους δημοσιογράφους «διεστραμμένους» με το επάγγελμα τους που θα κάτσουν να ακούσουν ή να διαβάσουν ολόκληρη τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό, οι υπόλοιποι θα πάρουν πιο ακούραστα αυτό που θα τους στείλει το γραφείο του Πρωθυπουργού, το οποίο μπορεί να αποκρύβει τα μη αρεστά μέρη της συνέντευξης, όπως στην τελευταία συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην Washington Post, που κόπηκε μέρος της καθώς δεν ήταν αρεστό στο επικοινωνιακό επιτελείο του για την εικόνα του.
Βέβαια μια του κλέφτη δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα, λέει ο θυμόσοφος λαός και ο Πρωθυπουργός πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη γι’ άλλη μια φορά.
Δυστυχώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός απαξιώνει του Έλληνες πολίτες-υπηκόους και λειτουργεί στην λογική αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Μέχρι πότε όμως;#menoumespeedy