Την επόμενη Πέμπτη συνεδριάζει η Βουλή για την Εξεταστική Επιτροπή

Εξεταστική Επιτροπή ΜΜΕ

του ΣΠΥΡΟΥ ΡΑΠΑΝΑΚΗ

Την επόμενη Πέμπτη 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Βουλής για την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής το μεσημέρι της Πέμπτης.

Με δεδομένες τις τοποθετήσεις του συνόλου των κομμάτων, η εξεταστική επιτροπή για την χρηματοδότηση ΜΜΕ και δημοσκοπικών εταιρείων θα συγκροτηθεί. Αυτό που μένει να φανεί είναι το περιεχόμενο της εξεταστικής και φυσικά η περίοδος που θα διερευνηθεί.

Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ έχουν ζητήσει- με διαφορετικό σκεπτικό- να εξεταστεί και η περίοδος 2015-2019, της διακυβέρνησης δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου σήκωσε το γάντι ζητώντας να μην υπάρχει χρονικό όριο της διερεύνησης. “Δεν φοβόμαστε τίποτα, ο Μητσοτάκης έχει λερωμένη την φωλιά του”, λένε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει τα πυρά του στον Ά. Γεωργιάδη μετά την αποκάλυψη της Εφ.Συν. πως έδωσε με απευθείας ανάθεση 19.000 ευρώ στην δημοσκοπική εταιρεία Interview που ανήκει σε στενό συνεργάτη του κουμπάρου του.

“Αυτή η ενέργεια, για την τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού που ο κ. Γεωργιάδης έχει κάνει σπορ να προσβάλλει, είναι εξαιρετικά προκλητική”, σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος ενώ ο Δ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε φύγει από υπουργός.

Από την πλευρά του ο Ά. Γεωργιάδης με επιστολη του στην Εφ. Συν. υποστήριξε μεταξύ άλλων: “Τον Ιούλιο του 2020, πράγματι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας με την διαδικασία της απευθείας αναθέσεως, όπως προβλέπει η σχετική μας νομοθεσία, επέλεξε την εταιρεία ”Interview” για να κάνει μία επείγουσα έρευνα ως προς την απήχηση στην κοινή γνώμη των μέτρων που είχε λάβει έως τότε το Υπουργείο Ανάπτυξης λόγω της πανδημίας.

Η Interview είναι μία εταιρεία γνωστή του χώρου, εγνωσμένης αξίας και αξιοπιστίας, καθώς σε όλες τις σχετικές προεκλογικές αναμετρήσεις τόσο για τις ευρωεκλογές του 2019 όσο και για τις εθνικές εκλογές του 2019 η εκτίμησή της για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα την δικαίωσαν απολύτως, καθώς προέβλεψε σωστά το αποτέλεσμα και στις δύο αναμετρήσεις».

Επισήμανε δε ότι η οικονομική προσφορά της εταιρείας ανήλθε στα 19.000 ευρώ «ένα ποσό όχι απλώς λογικό αλλά και χαμηλό με τα δεδομένα της σχετικής δημοσκοπικής αγοράς”. “Συγκρίνετε δημοσκόπηση που μετράει την αποτελεσματικότητα (ποιον θεωρείτε πιο αποτελεσματικό Υπουργό) με δημοσκοπήσεις που μετράνε τη δημοφιλία (ποιος είναι πιο συμπαθής), δηλαδή τις θετικές και αρνητικές γνώμες” πρόσθεσε.