Η Μπραν, η οποία συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου της Νορβηγίας, ανακοίνωσε την απομάκρυνση δύο παικτών της, που όπως διαπιστώθηκε, μαζί με άλλους παίκτες, συμμετείχαν σε σεξουαλικά όργια στις εγκαταστάσεις της ομάδας στις 10 Αυγούστου.

Συνολικά στα σεξουαλικά όργια έλαβαν μέρος 12 ποδοσφαιριστές, με τη… δράση τους να καταγράφεται από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν μία από τις επτά γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτά, κατηγόρησε έναν από τους παίκτες, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, για σεξουαλική κακοποίηση, κατηγορίες που ο ποδοσφαιριστής αρνείται.

Από την ανοιχτή διαδικασία διαπιστώθηκε ότι οι 12 εμπλεκόμενοι συναντήθηκαν για δείπνο και αργότερα επέστρεψαν στο γήπεδο με επτά γυναίκες για να «γιορτάσουν», όπως φαίνεται στις εικόνες που τραβήχτηκαν σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των αποδυτηρίων, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης «Mundo Deportivo».

Σε ανακοίνωσή της η Μπραν ξεκαθαρίζει ότι αυτό το περιστατικό συνιστά «μια σοβαρή έλλειψη εμπιστοσύνης που είχαμε σε 12 παίκτες μας», οι οποίοι, όπως τονίζει, παραβίασαν «διάφορους κανόνες, γενικούς κανονισμούς, περιορισμούς λόγω του covid-19 και την εμπιστοσύνη που έχουμε σε όλους τους εργαζομένους μας».

Ο σύλλογος ζητά συγγνώμη από οποιονδήποτε «μπορεί να είχε μια κακή εμπειρία στο γήπεδό μας» και περιγράφει αυτό το γεγονός ως «απαράδεκτο».

«Είναι έγκλημα και δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Βιμπέκε Γιοχάνεσεν.