Στο τελικό στάδιο παραγωγής έχει μπει η κινηματογραφική ταινία για τον MVP του MBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο, την οποία ετοιμάζει η Disney, ενώ έγινε πλέον γνωστό και το cast.

Bασικός πρωταγωνιστής o Uche Agada υποδυόμενος τον Γιάννη στο ντεμπούτο του στις μεγάλες διοργανώσεις. Παρά την έλλειψη εμπειρίας του, οι υπεύθυνοι του casting έκριναν ότι είναι ιδανικός για τον ρόλο.

Τους ρόλους των γονέων Αντετοκούμπο θα αναλάβουν η Yetide Badaki σαν Vera και ο Dayo Okeniyi σαν Charles.

Η ταινία σύμφωνα με το Deadline.com θα παρουσιάζει την ζωή και την σταδιοδρομία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ καθώς η ιστορία του παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο σταρ των Milwaukee Bucks, γιος μεταναστών από τη Νιγηρία, γεννήθηκε στην Αθήνα ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει την Ελληνική υπηκοότητα πριν κλείσει τα 18. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην Ελλάδα πριν βρεθεί στην Ισπανική CAI Zaragoza το 2013 και μετέπειτα στο NBA όπου κατέκτησε τον τίτλο του πιο σημαντικού παίκτη (MVP) για τις επιδόσεις του το 2017.

 

Η ταινία, η οποία θα ονομαστεί πιθανότατα όπως το ψευδώνυμο του Αντετοκούνμπο«Greek Freak», είναι η τελευταία ταινία μεγάλου μήκους από την δημιουργική ομάδα της Disney για τη συνδρομητική πλατφόρμα Disney+, μετά από την «Lady and the Tramp», το «Stargirl», αλλά και τις θεατρικές επιτυχίες, όπως ο «Aladdin» και το «Lion King».

 

 

Όταν ανακοινώθηκε από την Disney ότι στα σχέδιά της είναι ταινία για τη ζωή του «Greek Freak», εκείνος έκανε στα social media, την ακόλουθη ανάρτηση:

«Η Disney θα κάνει ταινία βασισμένη στην ιστορία της οικογένειας μου και ψάχνουν για ηθοποιούς που θα υποδυθούν εμένα και τον αδερφό μου, Θανάση σε παιδική ηλικία. Δεν χρειάζεται εμπειρία. Βοηθάει αν μοιάζεις με τα όμορφα αγόρια των φωτογραφιών παρακάτω και αν είχατε εμπειρία από μπάσκετ. Διαδώστε το», έγραψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

 

#menoume_speedy