Η Αϊτή δοκιμάζεται τα τελευταία 24ωρα από το σφοδρό «χτύπημα» του Εγκέλαδου.

Ο σεισμός των 7.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ άφησε πίσω του τουλάχιστον 304 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους  και όπως ήταν επόμενο προσωπικότητες από όλο τον κόσμο έσπευσαν να βοηθήσουν όπως μπορούν τους κατοίκους της νησιωτικής χώρας της Καραϊβικής.

Μία εξ αυτών ήταν και η Ναόμι Οσάκα. Η πρωταθλήτρια του τένις διατηρεί «δεσμούς αίματος» με την Αϊτή, λόγω της καταγωγής του πατέρας της από εκεί και μετά το φυσικό φαινόμενο που έπληξη την χώρα ήταν αδύνατο να μείνει αμέτοχη στο δράμα των συμπατριωτών της.

Όπως ανακοίνωσε το νο2 της παγκόσμιας κατάταξης όλα τα έσοδά της από το τουρνουά του Σινσινάτι θα διατεθούν προς τους σεισμόπληκτους της Αϊτής. Η ίδια είπε τα εξής:

«Με πονά πάρα πολύ που βλέπω αυτή την καταστροφή στην Αϊτή», έγραψε η 23χρονη στο Twitter και πρόσθεσε: «Πρόκειται να λάβω μέρος σ΄ ένα τουρνουά αυτήν την εβδομάδα και όλα τα χρήματα που θα συγκεντρώσω από την παρουσία μου θα δοθούν για βοήθεια στην Αϊτή. Ξέρω ότι το αίμα των προγόνων μας είναι ισχυρό και θα προχωρήσουμε».

https://twitter.com/naomiosaka/status/1426679983532122126