Προβληματισμός επικρατεί από το πολύ μικρό ποσοστό συμμετοχής των υγειονομικών στους εμβολιασμούς, στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς σε όσους δηλαδή εργάζονται στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας και στα Κέντρα Υγείας (και τα περιφερειακά ιατρεία) Πολυκάστρου και Δροσάτου,

Από τα 800 και πλέον άτομα που ανήκουν στο υγειονομικό δυναμικό εμβολιάστηκαν μόλις οι 265 μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς Βλαδίμηρος Παναγιωτίδη. “Είναι ποσοστό που υπολείπεται όχι μόνο των προσδοκιών και των παραινέσεων των ειδικών επιστημόνων για καθολικό εμβολιασμό των υγειονομικών αλλά υπολείπεται και του πανελλαδικού μέσου όρου, ο οποίος κυμαίνεται περί το 50%.

Γνωρίζουμε πως υπάρχουν οι ασθενήσαντες που ανέπτυξαν αντισώματα, υπάρχουν όσοι έχουν τεκμηριωμένο ιατρικό λόγο να μην εμβολιαστούν, υπάρχουν εκείνοι που δηλώνουν ότι θα εμβολιαστούν σε μεταγενέστερο χρόνο -δεν ακούγεται ευχάριστα ιδιαίτερα όταν εκπορεύεται από τον χώρο των νοσοκομείων- αλλά όπως και να έχει οι 265 που εμβολιάστηκαν στο ν. Κιλκίς είναι απελπιστικά μικρός αριθμός όταν αναφέρεται σε υγειονομικούς.

Κρατάμε όμως μια κρίσιμη λεπτομέρεια: Να υπήρξε δηλωμένο ενδιαφέρον υγειονομικών να εμβολιαστούν και να μην επάρκεσαν τα εμβόλια. Ζητούμε λοιπόν την απάντηση όσων έχουν λόγο επ’ αυτού. Διοίκησης και εργαζομένων:

Εμβολιάστηκαν όσοι δήλωσαν τη βούλησή τους να το πράξουν; Κι αν όχι γιατί;

Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε ότι σε μια δεύτερη φάση, η οποία δεν θα αργήσει, θα αναθεωρήσουν τη στάση τους και θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες όσων «πίνουμε νερό» στο όνομά τους για την προσφορά τους στην δημόσια υγεία”.

ΠΗΓΗ: eidisi.gr