Η Εφημερίδα των Συντακτών

Κάλεσμα για διατήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού κάνουν οι υγειονομικές αρχές  στους Αμερικανούς ώστε να ανακοπεί η εξάπλωση της Covid-19. Μολονότι ορισμένες Πολιτείες αίρουν τους περιορισμούς, όπως την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

«Δεν είναι τώρα η στιγμή να άρουμε όλους τους περιορισμούς», τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η Ροσέλ Ουαλένσκι, η διευθύντρια των Κέντρων Πρόληψης και Καταπολέμησης Ασθενειών (CDC), της σημαντικότερης ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ.

«Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να κάνει το σωστό, παρά τις αποφάσεις των Πολιτειών», είπε η Ουαλένσκι, καλώντας τους πολίτες να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις.

Χθες Τρίτη ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, ανακοίνωσε ότι αίρεται η υποχρέωση των πολιτών να φορούν μάσκα και ότι θα ξανανοίξουν όλα τα καταστήματα την επόμενη εβδομάδα. «Ήρθε η ώρα να ξανανοίξουμε στο 100%», είπε, εκτιμώντας ότι πλέον «υπάρχουν τα μέσα για να προστατευτεί» ο πληθυσμός.

Ο κυβερνήτης του Μισισίπι, Τέιτ Ριβς, έλαβε μια παρόμοια απόφαση σήμερα.

Μολονότι τα κρούσματα που καταγράφονται σε καθημερινή βάση είναι λιγότερα, σε πανεθνικό επίπεδο, σε σύγκριση με τα νούμερα που καταγράφονταν πριν από μερικές εβδομάδες, η Ουαλένσκι είπε ότι ανησυχεί γιατί ο μέσος όρος των επτά ημερών δείχνει μια ελαφρά αύξηση των νέων μολύνσεων και των θανάτων. «Η κούραση μας καταβάλει και τα μέτρα που λάβαμε για να σταματήσουμε την πανδημία σήμερα πολύ συχνά τα αγνοούμε κατάφωρα», σχολίασε.

«Είτε είναι υποχρεωτικό είτε όχι, ως άτομα και ως κοινότητες, μπορούμε πάντα να λαμβάνουμε τις σωστές υγειονομικές αποφάσεις για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους», κατέληξε.

#menoumespeedy