Η Εφημερίδα των Συντακτών

Την αγορά 36 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊου, επιδιώκει να αγοράσει το Ισραήλ. Δηλαδή τον τριπλάσιο αριθμό από αυτόν που έχει ήδη αγοράσει, στην περίπτωση που χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις αργότερα αυτόν τον χρόνο, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Εργαζόμαστε για να φέρουμε επιπλέον 36 εκατομμύρια εμβόλια για τους πολίτες του Ισραήλ», επισήμανε ο Νετανιάχου, σε δηλώσεις που έκανε. «Τα εμβόλια που έχουμε, κανείς δεν γνωρίζει τι διάρκεια έχουν… Πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο σενάριο. Το χειρότερο σενάριο είναι να χρειάζεται να εμβολιάζουμε κάθε έξι μήνες».

Αυτό θα σήμαινε 36 εκατομμύρια δόσεις τον επόμενο χρόνο, εάν και τα 9 εκατομμύρια Ισραηλινών χρειάζονται δύο δόσεις κάθε έξι μήνες, σημείωσε. «Ολόκληρος ο κόσμος θα αναμετρηθεί για αυτά τα εμβόλια… Είμαι ξανά αποφασισμένος να οδηγήσω τους Ισραηλινούς στην κορυφή του καταλόγου», συμπλήρωσε ο Νετανιάχου. Πάνω από το 50% του πληθυσμού του Ισραήλ έχει λάβει μία δόση του εμβολίου των Pfizer/BionTech και περίπου 3,4 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν κάνει δύο δόσεις.

#menoumespeedy