Προς επίταξη κλινικών και σε Βόλο, Λάρισα – Εξετάζεται επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Στο τραπέζι έχει πέσει για τα καλά η πρόταση για επίταξη των κλινικών σε Βόλο και Λάρισα. Υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών στην περίπτωση που και τώρα δεν υπάρξει ανταπόκριση στη νέα έκκληση της κυβέρνησης να συνδράμει το ΕΣΥ στον πόλεμο κατά του κορονοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κάλεσε τους ιδιώτες γιατρούς μέσω του Υπουργείου Υγείας να σταθούν στο πλευρό της κοινωνίας. Παρά το αρχικό κάλεσμα, μόλις 8 γιατροί ενεργοποιήθηκαν κι επομένως η νέα έκκληση ήταν κάτι το αναπόφευκτο. Ειδικότερα, όσο οι γιατροί του ΕΣΥ νοσούν καθημερινά, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρατευθούν πνευμονολόγοι, εντατικολόγοι, παθολόγοι και αναισθησιολόγοι.

Οι ιδιώτες γιατροί που θα συνδράμουν στην προσπάθεια δεν θα το κάνουν χωρίς ανταμοιβή, αλλά με σύμβαση έξι μηνών και με αμοιβή 2.000 το μήνα συν το δικαίωμα να λειτουργούν παράλληλα τα ιδιωτικά τους ιατρεία τα απογεύματα. Ωστόσο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάχτυλος ανέφερε πως ήδη 170 ιδιώτες ιατροί από τη Θεσσαλονίκη έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν, ενώ το ίδιο ισχύει για 20 ιατρούς στην Αθήνα και 25 από τη Λάρισα, διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο τον κ. Πέτσα.

Μάλιστα ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, ζήτησε απαλλαγή από τα βουλευτικά του καθήκοντα για να βοηθήσει ως πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ή σε όποια μονάδα κριθεί απαραίτητη, ενώ το ίδιο το κόμμα κάλεσε όλους τους ιδιώτες ιατρούς μέλη του να προσφέρουν βοήθεια στο ΕΣΥ.

Επιπλέον η Λάρισα κι ο Βόλος φαίνεται πως βαδίζουν στα “χνάρια” της Θεσσαλονίκη, καθώς αυξάνονται τα σοβαρά περιστατικά και μειώνονται οι ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ με αποτέλεσμα η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών ν’ αποτελεί μονόδρομο.