
Το πρώτο πρόβλημα προέκυψε κατά τη δεύτερη ημέρα εμβολιασμού στην Μεγάλη Βρετανία, καθώς δυο άτομα που εμβολιάστηκαν παρουσίασαν αλλεργικές αντιδράσεις.
Η κατάσταση των δυο ασθενών δεν εμπνέει ανησυχία και αναρρώνουν χωρίς πρόβλημα. Ωστόσο να σημειώσουμε, πως σύμφωνα με τον Βρετανικό Οργανισμό Υγείας (NHS), όσοι είναι αλλεργικοί θα πρέπει να μην κάνουν το εμβόλιο και να περιμένουν.
Συγκεκριμένα, ο καθηγητής, Stephen Prowis, εθνικός ιατρικός διευθυντής του NHS, είπε χαρακτηριστικά:«Όπως σε κάθε νέο εμβόλιο, έτσι και τώρα ο MHRA μας συμβούλεψε να προχωρήσουμε σε προληπτική διακοπή εμβολιασμού σε όσους είναι αλλεργικοί, μετά από δυο περιπτώσεις ασθενών. Και οι δυο αναρρώνουν καλά».
Να θυμίσουμε πως, το πρωί της Δευτέρας η 90χρονη Margaret Keenan από την Enniskillen στη Βόρεια Ιρλανδία και ο 81χρονος William Shakespeare, γράφτηκαν στην ιστορία, καθώς αποτέλεσαν τους δύο πρώτους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν με εμβόλιοκατά του κορονοϊού.
Το εμβόλιο που χρησιμοποιεί η Μεγάλη Βρετανία, είναι αυτό της Pfizer.