Ηλεκτρονικά μπορούν να προμηθευτούν πλέον οι πολίτες από τον δήμο Αθηναίων τα πέντε πιο «δημοφιλή» πιστοποιητικά.

Οι Αθηναίοι μπορούν να κάνουν χρήση της νέας πλατφόρμας ψηφιακών υπηρεσιών για τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά, κερδίζοντας χρόνο ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν τον εαυτό τους και το κοινωνικό σύνολο, από τον κορωνοϊό.

Στην πλατφόρμα η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet και οι πολίτες μπορούν να κάνουν αίτηση και να λάβουν ηλεκτρονικά από τον δήμο Αθηναίων τη Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης και τα πιστοποιητικά Γέννησης – Οικογενειακής Κατάστασης – Εντοπιότητας και Ιθαγένειας. Κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον δήμο, εκδίδονται περίπου 180.000 ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και 170.000 πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης, εντοπιότητας και ιθαγένειας.

Εξάλλου, ο δήμος Αθηναίων έχει δώσει τη δυνατότητα διόρθωσης ηλεκτρονικά και των τετραγωνικών μέτρων στις ιδιοκτησίες των πολιτών και της υποβολής αίτησης για χορήγηση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑ. «Κάνουμε έναν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα των πολιτών να μένουν στο σπίτι αλλά να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται. Όχι απλώς να συνεχίσει να λειτουργεί ο δήμος αλλά να το κάνει και με τους πλέον σύγχρονους και ασφαλείς τρόπους», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: HTTPS://NEWS.GOOGLE.COM