Την στιγμή που όλοι μιλάνε για προσωπική ευθύνη, που το ένα μέτρο διαδέχεται ένα άλλο σκληρότερο, που οι νεκροί παγκόσμια γίνονται αμέτρητοι, κάποιοι δεν έχουν σκοπό να καταλάβουν το μέγεθος της καταστροφής που ήδη βιώνουμε. Δεν νιώθουν από μέτρα και το χειρότερο πατώντας στον φανατισμό μιας συγκεκριμένης ομάδας συμπολιτών μας, με την ανεύθυνη στάση τους, μας παίρνουν όλους στο λαιμό τους.

Σήμερα το πρωί, ο ιερέας ου ναού του Προφήτη Ηλία, αγνοώντας επιδεικτικά τις απαγορεύσεις, λειτούργησε τον ναό παρουσία κόσμου και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν κατέφθασε η αστυνομία, ταμπουρώθηκε στο ναό – μαζί με τους πιστούς παριστάνοντας τον επόμενο Σαμουήλ στο Κούγκι. Και αν ο Σαμουήλ, ιστορικά έγινε ήρωας ανατινάζοντας τους πιστούς, ο συγκεκριμένος το μόνο που πέτυχε είναι να ανατινάξει τη δημόσια υγεία της περιοχής και φυσικά μόνο ως ήρωας δεν θα καταγραφεί στην ιστορία του τόπου.

Αλγεινότερη δε εντύπωση προκαλεί ότι ο συγκεκριμένος ιερέας ανήκει και στην επιστημονική κοινότητα.

Ποιος είναι τελικά ο ιερέας

Πρόκειται για τον π. Στυλιανό Καρπαθίου, Θεολόγο – Ψυχίατρο, Διδάκτωρα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο π. Στυλιανός Καρπαθίου είναι απόφοιτος της Θεολογικής και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Rene Descartes και Sorbonne IV στο Παρίσι, απ’ όπου έλαβε και το Master. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Βιοηθική, με θέμα «Ιστορία του ζυγωτού και εξωσωματική γονιμοποίηση».

Κατέχει την ειδικότητα της Ψυχιατρικής. Έχει συγγράψει βιβλία θεολογικού και ιατρικού (στο χώρο της Νευροψυχολογίας), περιεχομένου. Συμμετέχει σε πολλά συνέδρια και ημερίδες. Ως κληρικός διακονεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Είναι έγγαμος και πατέρας επτά παιδιών.

Ο π. Στυλιανός Καρπαθίου είχε δώσει δείγματα, δημόσια μάλιστα, από πολύ νωρίτερα για το τι θα ακολουθήσει.

Διαβάζουμε στο TheCaller.gr: Ο π. Στυλιανός Καρπαθίου ξεκίνησε την τοποθέτησή του επί του κοροναϊού, υποστηρίζοντας ότι «ο Χριστός ποτέ δεν υπήρξε φορέας μικροβίων», επισημαίνοντας πως από τη Θεία Κοινωνία δεν μπορούν οι πιστοί να κολλήσουν τον κοροναϊό. Την ίδια ώρα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για ενδεχόμενη απαγόρευση συναθροίσεων σε σινεμά, θέατρα, ακόμη και εκκλησίες, ο π. Στυλιανός Καρπαθίου σχολίασε: «Μόνο αν βάλουν τανκς μπροστά στις εκκλησίες δεν θα πάμε στις εκκλησίες». «Δηλαδή, να πλένουμε τα χέρια μας και να μην αγγίζουμε τίποτα και από την άλλη να ασπαστούμε εικόνες και να κοινωνήσουμε;», ήταν το ερώτημα τηλεθεάτριας της εκπομπής, στο οποίο ο ιερέας απάντησε: Για να απαντήσει ο ιερέας το εξωφρενικό: «Σε κάθε περίπτωση η κυρία αυτή ούτε κοινωνεί ούτε ασπάζεται εικόνες»…

Πάρα τις προκλητικότατες δηλώσεις, κανένας δεν βρέθηκε να “τραβήξει το αυτί” του ιερέα-ψυχιάτρου.

Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση η ατολμία των προϊσταμένων του αλλά και η ολιγωρία του  κρατικού μηχανισμού, κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Προφανώς η σελίδα μας δεν στρέφεται ενάντια στο σύνολο των ιερωμένων που με αυταπάρνηση κηρύττουν τον λόγο του Θεού, αλλά κατά του συγκεκριμένου που εξαιτίας της διπλής του ιδιότητας θα έπρεπε να επιδεικνύει ακόμη μεγαλύτερη ευαισθησία σε υγειονομικά θέματα. 

Αν δεν ληφθούν παραδειγματικά μέτρα για τον συγκεκριμένο ιερέα και την πράξη του, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι και άλλοι δεν θα μιμηθούν το παράδειγμα του, αποτελώντας μια υγειονομική βόμβα ο καθένας στην περιοχή του.

Μένουμε Speedy
#menoumespeedy