Ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F–16 της Πολεμικής Αεροπορίας θα πετάξει σήμερα στις 11:30 πάνω από το Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Εβρου, την ώρα που η Φρουρά θα αποδίδει τιμές στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Υμνου, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ανακοινώθηκε επίσημα από την κυβέρνηση.

Πάνω από όλο τον Εβρο

Το ζεύγος των μαχητικών F – 16 της Π.Α. στη συνέχεια θα πετάξει πάνω από όλο τον Εβρο και θα φτάσει Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός – Απελπισμένοι πουλάνε δαχτυλίδια αρραβώνων

Συνεπώς, η χθεσινή πτήση των δύο ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών στην ίδια περιοχή, αποτέλεσε γενική πρόβα για την σημερινή ημέρα, που η Ελλάδα θα γιορτάσει σε πρωτόγνωρες συνθήκες την Επανάσταση του 1821 και τον ξεσηκωμό για απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.

Στον σημερινό λιτό εορτασμό με την απόδοση τιμών από τη Φρουρά του Επιτηρητικού Φυλακίου 1 στις Καστανιές αναμένεται να παραστεί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Μήνυμα στους πολίτες

Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, θα πραγματοποιηθούν την ίδια ώρα πάνω από:

– Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Ακτιο, Μεσολόγγι,
– Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Αγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,
– Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Αραξο,
– Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Παράλληλα, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Π.Α. θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Πηγή: evros-news.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ετσι φτάσαμε στην τραγωδία του κοροναϊού – Γιατί οι χώρες αψήφησαν τις προειδοποιήσεις

Πηγή: HTTPS://NEWS.GOOGLE.COM