Μια γυναίκα 40 ετών είναι το 20ο θύμα του κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώθηκε επισήμως κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείο Υγείας.

Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός – Απελπισμένοι πουλάνε δαχτυλίδια αρραβώνων

Ειδικότερα, η γυναίκα φέρεται να αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με το αναπνευστικό, ενώ παρουσίασε συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κοροναϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ, ο οποίος την καθοδήγησε στο να παραμείνει σπίτι της απομονωμένη. Ωστόσο, στην πορεία παρουσίασε επιδείνωση της υγείας της. Αν και κλήθηκε ασθενοφόρο, τελικά όταν αυτό έφτασε ήταν ήδη αργά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη νεκροψία – νεκροτομή ελήφθη δείγμα, το οποίο βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό.

«H 40χρονη δεν είχε σοβαρά συμπτώματα»

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS ο Τρύφωνας Σαραμπίνας, πρόεδρος της Κοινότητας Γαύρου Καστοριάς, όπου έμενε η 40χρονη που έχασε τη ζωή της από κοροναϊό, τόνισε πως «μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού εξέπνευσε. Δεν πρόλαβαν να την πάνε στο νοσοκομείο».

«Δεν έχουμε ακούσει κάτι σοβαρό να είχε από συμπτώματα» σημείωσε ακόμη ο κ. Σαραμπίνας ενώ ανέφερε και ότι «δεν μας έχει ενημερώσει κανείς ότι πρέπει να μπούμε σε καραντίνα ή κάτι τέτοιο».

«Έχω αναλάβει ήδη πρωτοβουλία, να γίνει κάποια απολύμανση. Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με δήμαρχο, αντιδημάρχους. Αν υπάρχει κάτι να κάνουμε θα γίνει» κατέληξε ο κ. Σαραμπίνας.

Πληροφορίες και για άλλους νεκρούς

Εντός της ημέρας, δύο ακόμη ασθενείς, οι οποίοι φέρεται να ήταν θετικοί στον κοροναϊό, κατέληξαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Πρόκειται για έναν 63χρονο άνδρα, ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνια ιατρικά προβλήματα, ενώ την τελευταία της πνοή άφησε στο ίδιο νοσοκομείο και μία 86χρονη γυναίκα – επίσης με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, οι νεκροί στην Ελλάδα διαθέτουν μέσο όρο ηλικίας 76 ετών, ενώ η πλειονότητά τους πάσχει από υποκείμενα νοσήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ετσι φτάσαμε στην τραγωδία του κοροναϊού – Γιατί οι χώρες αψήφησαν τις προειδοποιήσεις

Πηγή: HTTPS://NEWS.GOOGLE.COM