Η βιομηχανική δραστηριότητα στο παράκτιο μέτωπο της Δραπετσώνας εξακολουθεί να ρυπαίνει ανενόχλητη, με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.

Στις καταγγελίες των κατοίκων και της τοπικής αυτοδιοίκησης ήρθε να προστεθεί σήμερα η κραυγή αγωνίας μικρών μαθητών της περιοχής, που ζητούν να ζήσουν σε μια πόλη χωρίς ρύπανση.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν. Φουγάρα, καυσαέρια, μολυσμένες θάλασσες, και ένα πλανήτη που εκπέμπει SOS.

Το 2ο Δημοτικό της Δραπετσώνας απέχει μόλις λίγα μέτρα από το παράκτιο μέτωπο όπου αναπτύσσεται η βιομηχανική δραστηριότητα. Όταν ο άνεμος φυσά, η δυσοσμία φτάνει μέχρι το προαύλιο του σχολείου και τις σχολικές αίθουσες. Τα παράθυρα κλείνουν, κάποιες μέρες κλείνει και το σχολείο.

Χθες, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μόλις το κουδούνι χτύπησε και το μάθημα τελείωσε, οι μικροί μαθητές, κρατώντας αποστάσεις έκαναν μία μεγάλη γιορτή στην αυλή του σχολείου που οργάνωσε ο δήμος και ο Σύλλογος Γονέων, με τίτλο «Μια πόλη χωρίς εργοστάσια».

Μαθητές, γονείς και τοπικοί φορείς διεκδικούν μια ανθρώπινη πόλη.

Οι κάτοικοι της Δραπετσώνας ζητούν την άμεση μετεγκατάσταση της βιομηχανικής δραστηριότητας και την επιστροφή του παράκτιου μετώπου στους κατοίκους τους.

Πηγή: in.gr