Σε ισχύ τέθηκε σήμερα (23/3) στις 6 το πρωί η εφαρμογή των πρόσθετων αυστηρών μέτρων σχετικά με την κυκλοφορία των πολιτών και ο Υφυπουργός Προστασίας Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ανέφερε στο MEGA πως η πρεμιέρα ήταν ομαλή.

«Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν ιδιαίτερα θετικά στα νέα μέτρα. Όσοι ήταν συνειδητοποιημένοι από τις προηγούμενες ημέρες, επιβαρύνθηκαν μόνο με την υποχρέωση της βεβαίωσης», ανέφερε αρχικά σχετικά με την πρώτη ημέρα της εφαρμογής των μέτρων.

Ποιο είναι το ελπιδοφόρο φάρμακο που παραγγέλθηκε από την Ιαπωνία

Αυστηρότερη η εφαρμογή των μέτρων

«Από αύριο το πρωί, μετά τη σημερινή μέρα που ήταν μέρα προσαρμογής και νουθεσιών θα γίνει πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων» επισήμανε.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ατομικής ευθύνης. Να κρατήσουμε την αλυσίδα ισχυρή και να λάβουμε όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού.

»Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες, και οι πολίτες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην πολιτεία. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε τη μάχη» σημείωσε.

«Μιλάμε για αυστηροποίηση των μέτρων κυκλοφορίας. Οι πολίτες προσαρμόζονται. Ο στρατός δεν θα συνδράμει επικουρικά στη δουλειά της αστυνομίας. Ακούμε τις συμβουλές των ειδικών».

Ερωτηθείς για το περιστατικό στη Γλυφάδα, τόνισε πως: «Ήταν ένα μεμονωμένο συμβάν, και αφορά έναν πολίτη που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, έχει μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο όπου του παρέχεται βοήθεια».

Κοροναϊός : Τι αλλάζει σε συναλλαγές, ωράρια σουπερμάρκετ, δηλώσεις φόρων

Πηγή: HTTPS://NEWS.GOOGLE.COM