Μια από τις παραμέτρους του σεισμού των 5,6 ρίχτερ που χτύπησε το Σάββατο την Πάργα είναι αυτή που αναδεικνύει ο Καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας.

Αντικρίζοντας την εικόνα στις πηγές του ποταμού Αχέροντα,  είδε τις τεράστιες ποσότητες νερού που αναβλύζουν από τα έγκατα της γης στην επιφάνεια, να βάφονται καφέ από τις μεγάλες ποσότητες λάσπης που συμπαρασύρονται στα μεγάλα βάθη.

Click4more Το ρήγμα της Παραμυθιάς… υπεύθυνο για τον σεισμό στην Πάργα – Συγκλονιστικές εικόνες!

“Το φαινόμενο είναι εντυπωσιακό”, ανέφερε ο καθηγητής, “και δείχνει τις έντονες γεωδυναμικές διεργασίες που γίνονται στο εσωτερικό της γης από τη σεισμική δραστηριότητα”.

“Το φαινόμενο μπορεί να ερμηνευτεί από το γεγονός ότι, υπό πίεση υδροφόρος ορίζοντας έσπασε από την διέλευση του σεισμικού ρήγματος, με αποτέλεσμα τα υλικά που προέκυψαν να διαλύονται και να αναβλύζουν μαζί με τα νερά, στις παγκόσμια γνωστές πηγές του Αχέροντα.”

“Επισφραγίζεται έτσι με τον πιο πειστικό τρόπο η σύνδεση του Αχέροντα ποταμού με υπόγειες διεργασίες, η σύνδεση των πηγών του ποταμού -κατά την ελληνική μυθολογία- με τον Άδη” τόνισε ο Καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.

Πηγή: HTTPS://NEWS.GOOGLE.COM