Όσο περνάνε οι μέρες και δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού η αγωνία και η αβεβαιότητα για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων μεγαλώνει.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική χρονιά και ότι οι πανελλαδικές θα διεξαχθούν όσο πιο κοντά γίνεται στον αρχικό προγραμματισμό.

Δείτε επίσης: Τι είπε η Κάτια Δανδουλάκη για το viral βίντεο με την Βίρνα Δράκου και τον κοροναϊό

Το σενάριο του Σεπτεμβρίου, για την ώρα φαίνεται πως απομακρύνεται, και πλέον η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες τη μείωση της εξεταστέας ύλης ώστε να φύγει ένα πρόσθετο άγχος των μαθητών της Γ΄ λυκείου.

Η κ. Κεραμέως πάντως δεν ενεργεί μόνη της καθώς περιμένει το… σήμα από τους ειδικούς ώστε να δει πότε θα αρχίσει να επιστρέφει η κανονικότητα στην εκπαίδευση. Μάλιστα η ίδια έχει προετοιμάσει τους μαθητές, όχι μόνο της Γ΄ λυκείου και για το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα.

Η υπουργός παραδέχτηκε και χθες, ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολείων. Η αναστολή που είναι σε ισχύ καλύπτει και τις διακοπές του Πάσχα. Αυτό σημαίνει ότι υπό ομαλές συνθήκες τα σχολεία θα άνοιγαν στις 27 Απριλίου.

«Υπάρχει σκέψη και για παράταση. Περιμένουμε τις συστάσεις των ειδικών για το πότε θα επανέλθουμε σε κανονικότητα» είπε η υπουργός, μιλώντας χθες, χστον ΣΚΑΙ.

Τα σενάρια για τις Πανελλαδικές

Σε ερώτημα για τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο, όπως να μην ανοίξουν τα σχολεία ή να υπάρχει κάποιου είδους εκ περιτροπής λειτουργία, η κ. Κεραμέως είπε ότι όλα είναι υπό εξέταση, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Για τις Πανελλαδικές, η υπουργός είπε ότι «θα γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στον Ιούνιο», δηλαδή στις ημερομηνίες που κατά κανόνα διεξάγονται, και πρόσθεσε ότι το υπουργείο προσανατολίζεται σε μείωση της ύλης κάτι που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της τρίτης λυκείου και γι’ αυτό εξετάζονται τα εξής μέτρα:

Η μείωση της ύλης για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους.
Επέκταση του σχολικού έτους. Όπως εξήγησε η υπουργός συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί.

Τι θα γίνει με τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων

Σχετικά με το ζήτημα πληρωμής των διδάκτρων την περίοδο της καραντίνας η κ. Κεραμέως είπε πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας εστιάζουν στη στήριξη του κλάδου, των εργαζομένων και των οικογενειών.

Επίσημη ανακοίνωση είναι θέμα ωρών να βγει για την κοινή υπουργική απόφαση περί αυτού. Ξεκαθάρισε, δε, ότι οι υπηρεσίες που δεν εκτελούνται δεν πρέπει να χρεώνονται.

«Όπου δεν παρέχεται τηλεκπαίδευση θα λαμβάνεται υπόψιν» επεσήμανε η κ. Κεραμέως. «Λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τους γονείς, αλλά σε συνάρτηση με το βαθμό που παρέχεται η τηλεκπαίδευση».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Η ανακάλυψη του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου

Πηγή: HTTPS://NEWS.GOOGLE.COM