Το γράφημα του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου δείχνει τη «δύναμη της κοινωνικής αποστασιοποίησης και η σημασία των αποστάσεων ασφαλείας».

Με ένα γράφημα που δημοσίευσε στο Facebook,ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί πως γίνεται η διασπορά του κορωνοϊού επισημαίνοντας παράλληλα τη δύναμη της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το γράφημα δείχνει τη «δύναμη της κοινωνικής αποστασιοποίησης και η σημασία των αποστάσεων ασφαλείας» και είναι ενδεικτικό της σημασίας που έχει η κίνηση να παραμείνουμε στο σπίτι

Η πρώτη στήλη, που φορά τις καθημερινές επαφές δείχνει ότι ένας ασθενής ή φορέας μπορεί να μολύνει σε 5 ημέρες 2,5 άτομα και με τη διασπορά σε 30 μέρες να φτάνει σε 406 συμπολίτες μας.

Η δεύτερη δείχνει τι συμβαίνει με μείωση των επαφών κατά 50%. Σε αυτή την περίπτωση ένας ασθενής μπορεί να μολύνει σε 5 μέρες 1,25 άτομα και σε 30 μέρες η διασπορά θα γίνει σε 15 συμπολίτες μας.

Η τρίτη στήλη αφορά σε μείωση των επαφών κατά 75% και σύμφωνα με αυτή σε 5 μέρες θα μολυνθούν 0,6 άτομα, ενώ σε 30 μέρες η διασπορά θα αφορά σε 2,5 συμπολίτες μας, αριθμός που είναι σημαντικά πιο χαμηλός από αυτόν την πρώτης στήλης.

Πηγή: HTTPS://NEWS.GOOGLE.COM