Χωρίς την παρουσία κοινού και με 20 άτομα ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη

Μέσα σε ένα διαφορετικό σκηνικό  άνοιξε σήμερα ξανά η αυλαία του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ενώπιον του οποίου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της  δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε και πάλι καθώς γίνεται προσπάθεια να έχει εκδοθεί η ετυμηγορία των δικαστών  πριν την λήξη του 18μηνου της προσωρινής κράτησης των δύο βασικών κατηγορουμένων.

Δείτε επίσης: Πιέσεις για να ανοίξουν νωρίτερα εστιατόρια και καφετέριες

Στην αίθουσα των 98τμ  – σύμφωνα με τους δικηγόρους – που εκδικάζεται η υπόθεση Τοπαλούδη, βρίσκονται περίπου 20 άτομα, ενώ δεν επετράπη η παρουσία κοινού, αλλά ούτε έστω ενός δημοσιογράφου με απόφαση της Προέδρου, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της δημοσιότητας της δίκης.

Για πρώτη φορά στην έδρα κάθονται μόνο οι δικαστές, η Εισαγγελέας και η γραμματέας, ενώ οι ένορκοι για λόγους ασφαλείας κάθισαν στα έδρανα των δικηγόρων.

Σύμφωνα με τα όσα οι δικηγόροι μεταφέρουν στους δημοσιογράφους συνεχίζει σήμερα την κατάθεση του ο πατέρας του ροδίτη κατηγορουμένου.

Την πρώτη ημέρα της σταδιακής άρσης των μέτρων το προαύλιο έξω από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο θύμιζε αντίστοιχο χώρο νοσοκομείου. Δεκάδες υποψήφιοι ένορκοι ήταν συγκεντρωμένοι για τις υποθέσεις που επρόκειτο να εκδικαστούν.

Η γραμματέας βγήκε έξω φωνάζοντας ονόματα προκειμένου να διαπιστώσει πόσοι παρόντες και η κλήρωση έγινε εντός του κτιρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πώς θα είναι τα παγκάκια στην μετα-καραντίνα εποχή

Πηγή: